#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
La presiunea strazii, noua lege a minelor a picat in Parlament

La presiunea strazii, noua lege a minelor a picat in Parlament

Revista nr. 215 | 10-12-2013 | Alexandru Mitchievici


Marţi, 10 decembrie 2013. Veste bună pentru ecologiştii români. Noua Lege a Minelor a primit insuficiente voturi pentru a fi adoptată în Camera Deputaţilor.

Rezultatul votului din Camera Deputaţilor pentru Legea Minelor:

Pentru: 160 voturi
Împotrivă: 105 voturi
Abţineri: 22 voturi.

Pentru adoptarea legii era nevoia ca majoritatea simplă din totalul deputaţilor, respectiv 204 deputaţi, să spună DA.

Înainte de desfăşurarea votului, Camera Deputaţilor a dezbătut şi adoptat (pe articole) în timp record, circa 45 de minute, Legea Minelor. Viteza aceasta pare neverosimilă dacă ne gândim că raportul comisiilor le-a fost distribuit parlamentarilor în timpul dezbaterii.

Situaţia din Camera Deputaţilor repetă practic ceea ce s-a întâmplat în Senat luni, 9 decembrie 2013, când noua Lege a Minelor a primit voturi insuficiente pentru a fi adoptată.

În toată ţara s-a demonstrat astăzi împotriva Legii Minelor despre care s-a spus că este cu dedicaţie pentru ca RMGC să înceapă exploatarea auriferă de la Roşia Montană.

„Cele 22 de abţineri, alături de cele 105 voturi împotriva modificărilor grave aduse de această propunere legislativă arată izolarea guvernului în intenţia sa de a favoriza cu orice preţ compania minieră de la Roşia Montană. Deşi proporţia susţinătorilor cianurii este mai mare în Parlament decât în rândul cetăţenilor, cei corupţi de ideea mineritului cu cianuri rămân totuşi o voce marginală în România”, se arată într-un comunicat al asociaţiei Alburnus Maior.

La rândul său, Eugen David, preşedintele Alburnus Maior, a apreciat că: „Sperăm că această tentativă de favorizare nelegitimă a companiilor miniere să fie ultima încercare jalnică a guvernului de a băga cu forţa cianură pe gâtul românilor”.


 

Taguri: presiunea, strazii, legea minelor, a picat, camera, deputatilor

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>