#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Transavia, investitii de 5 milioane de euro in doua noi ferme vegetale

Transavia, investitii de 5 milioane de euro in doua noi ferme vegetale

Revista nr. 213 | 28-11-2013 | Alexandru Mitchievici


Compania Transavia, liderul pieţei de carne de pui din România, înfiinţează 2 noi ferme vegetale la în judeţul Alba (la Ciuguzel) şi în judeţul Cluj, la Sâmboleni.

Pentru dotarea tehnologică a noilor ferme vegetale Transavia a investit exclusiv din surse proprii 5 milioane de euro. Suma a fost folosită pentru achiziţionarea unor maşini agricole John Deere de la reprezentantul local, compania Ipso Agricultură România.

Prin extinderea diviziei vegetale Transavia a depăşit bugetul de investiţii pentru 2013.

De notat că în ultimii 7 ani Transavia a investit peste 60 de milioane de euro în producţia de carne de pui în România.

Pentru a-şi întregi lanţul de producţie în 2011 Transavia a înfiinţat divizia vegetală, asigurându-şi astfel producerea în sistem propriu a cerealelor folosite la hrana păsărilor, o premieră în rândul marilor producători de carne de pui în România.

„Produsele Transavia provin dintr-un sistem de producţie complet integrat de la bob la furculiţă, de aceea am înfiinţat acum doi ani o divizie vegetală pentru a produce cerealele în regim propriu”, a declarat Ioan Popa, directorul general al Transavia.

În anul 2011, Transavia a inaugurat 2 ferme vegetale la Spring (judeţul Alba) şi la Rediu, comuna Aiton (judeţul Cluj). Pentru 2014, ţinta companiei Transavia este cultivarea a peste 15.000 ha teren agricol pentru asigurarea în proporţie de 100% a necesarului de cereale pentru hrana păsărilor, precum şi înfiinţarea de noi culturi agricole.


 

Taguri: compania, Transavia, investitie, 5 milioane, euro, doua, noi, ferme, vegetale, Ioan Popa

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>