#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Fraternitatea dintre orasele Alba Iulia si Lanzhou intarita dupa 5 ani printr-un nou protocol

Fraternitatea dintre orasele Alba Iulia si Lanzhou intarita dupa 5 ani printr-un nou protocol

Revista nr. 213 | 02-12-2013 | Alexandru Mitchievici


În ultimele zile la Alba Iulia s-a aflat o delegaţie din oraşul înfrăţit Lanzhou. Delegaţia chineză a fost condusă de viceprimarul Cao Piyu s-a aflat la Alba Iulia timp de câteva zile.

De notat că delegaţia chineză a participat pentru prima dată la manifestările de Ziua Naţională a României de la Alba Iulia.

Reînnoirea protocolului dintre oraşele Lanzhou şi Alba Iulia a avut loc luni, 2 decembrie 2013, la Sala Unirii din complexul Muzeului Unirii.

Gazdele viceprimarului din Lanzhou (domnul Cao Piyu) au fost primarul Mircea Hava şi preşedintele CJ Alba - Ion Dumitrel, dar şi mulţi consilieri locali din Alba Iulia.

La Sala Unirii delegaţia chineză a fost întâmpinată în mod tradiţional cu pâine şi ţuică de consilierul local Popa Pavel, însoţit de două femei, toţi 3 îmbrăcaţi în costume populare.

Dincolo de cultură şi educaţie, Mircea Hava şi-a declarat speranţa că această colaborare să continue şi în domeniul economic.

În ultimii ani, city managerul oraşului Alba Iulia (Nicolaie Moldovan) a făcut un curs de pregătire în China.

Judeţul Alba şi provincia Gansu din China au un protocol de colaborare care funcţionează de 5 ani...

După semnarea protocolului, delegaţia chineză a vizitat Cetatea Alba Iulia, primind oficial onorul gărzii austriece a Cetăţii bastionare.


NOTĂ ! În urmă cu doar câteva zile la Bucureşti a venit o mare delegaţie chineză condusă de premierul Li Keqiang care s-a întâlnit cu prim-miniştrii din Europa de Est.


 


Fraternitatea dintre orasele Alba Iulia si Lanzhou intarita dupa 5 ani printr-un nou protocol Fraternitatea dintre orasele Alba Iulia si Lanzhou intarita dupa 5 ani printr-un nou protocol Fraternitatea dintre orasele Alba Iulia si Lanzhou intarita dupa 5 ani printr-un nou protocol
Taguri: fraternitate, orasele, Alba Iulia, Lanzhou, intarita, 5 ani, nou, protocol, sala, unirii

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>