#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Guvernul Ponta ingroapa proiectul RMGC

Guvernul Ponta ingroapa proiectul RMGC

Revista nr. 212 | 22-11-2013 | Alexandru Mitchievici


Declaraţie politică a senatorului PDL Alba Alexandru Pereş...


Guvernul Ponta îngroapă proiectul RMGC

O nouă strategie sau neînţelegeri în coaliţia de guvernare? Depinde cum priveşti lucrurile! Asistăm aproape zilnic la apariţia unor noi falii în parcursul alianţei aflată la guvernare, iar dezacordurile sunt adesea insurmontabile. S-a ajuns până acolo că USL îşi respinge, constant, propriile propuneri legislative sau proiecte de lege! Este greu de găsit o dovadă mai clară a superficialităţii şi neputinţei PNL şi PSD de a guverna împreună. Ultima „realizare” este respingerea „Proiectului de lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argintifere din perimetrul Roşia Montană şi facilitarea dezvoltării activităţilor miniere în România”, adoptat de Guvern.

Comisia specială, constituită pentru analizarea proiectului de lege despre care am amintit, s-a transformat pe parcurs, intempestiv, într-o comisie de anchetă incriminatorie, ai cărei membri ameninţă cu sărbători nefericite pe cei care, în opinia lor, au semnat abuziv acest proiect. Am sentimentul că aceasta a fost intenţia ascunsă a Guvernului şi a liderilor PSD, întrucât, aşa cum am declarat şi în Parlament, comisia nu a făcut decât o analiză şi un comentariu cu recomandări asupra situaţiei exploatării miniere de la Roşia Montană. Nu au fost propuse, aşa cum ne-am fi aşteptat, amendamente sau soluţii legate de relansarea mineritului în România şi stimularea locurilor de muncă, mult clamată de un an de USL însăşi.

În acest mod, Ponta şi ai lui au pus cruce investiţiei de la Roşia Montană, mineritului din munţii Apuseni, locurilor de muncă şi speranţelor localnicilor! Subliniez faptul că tot ce s-a construit, sigur, cu efortul nostru, al celor care înţeleg şi susţin activitatea de minerit în zonă, şi al companiei RMGC, poate şi al guvernelor României, în timp de câţiva ani de zile la Roşia Montană şi în tot perimetrul minier din Munţii Apuseni, se va dărâma, va fi istorie! Cu siguranţă şomajul va creşte întrucât în Munţii Apuseni nu prea există alternative la locurile de muncă pierdute. O soluţie ar fi relansarea turismului într-o zonă în care mediul este puternic viciat de fostele exploatări miniere.

Pentru că înţeleg care este situaţia la Roşia Montană şi pentru că ştiu că localnicii au nevoie şi de ajutorul nostru al parlamentarilor, am depus un amendament asupra Legii bugetului de stat pe anul 2014, prin care solicit Ministerului Economiei fonduri în vederea înfiinţării şi funcţionării Agenţiei pentru Stimularea şi Dezvoltarea Turismului în Munţii Apuseni – cu sediul la Roşia Montană. Sper, astfel, ca prin această Agenție, să se stimuleze dezvoltarea turismului din zonele montane defavorizate, ca alternativă la aspectele sociale şi economice specifice comunităţilor care populează aceste locuri.

Dacă Guvernul Ponta nu are nici idei, nici soluţii, i le vom oferi noi, cei din judeţul Alba! Rămâne să vedem dacă, într-adevăr, localnicii din Roşia Montană sunt importanţi pentru Guvernul uslamist sau declaraţiile populiste din ultimul an cu privire la relansarea economică şi reducerea şomajului au fost sau nu o „himeră USL”, așa cum ne-a obişnuit în ultimul timp!


Senator PDL de Alba Alexandru Pereş


 

Taguri: guvernul, Victor Ponta, ingroapa, proiectul, RMGC, senatorul, PDL Alba, Alexandru Peres

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>