#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
La Alba Iulia de 1 decembrie va fi doar un festival al romanilor

La Alba Iulia de 1 decembrie va fi doar un festival al romanilor

Revista nr. 212 | 18-11-2013 | Alexandru Mitchievici


Neprimind nici în acest an bani de la Guvern pentru manifestările de 1 Decembrie, primarul Mircea Hava se răzbună aşa cum doar el ştie s-o facă.

A promis să nu permită politicienilor să se manifeste la Alba Iulia... ceea ce loveşte în partidele de la Putere, doar ele puteau să se expună mai puternic şi să profite ca imagine publică de o asemenea manifestare. În anii din urmă guvernanţii PDL-ului au profitat din plin ca imagine publică de manifestările de la Alba Iulia.

„Fără festivism, fără politică şi politicieni, fără sigle de partid, fără discursuri, doar trăiri şi simţiri româneşti: asta ne dorim să avem anul asta, de 1 Decembrie, aici, la Alba Iulia şi, sunt convins, asta vom şi avea. Pentru ca fiecare albaiulian şi român să poată veni în Cealaltă Capitală pentru a sărbători Unirea”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Aşadar anul acesta vor fi doar „făclii roşii, galbene li albastre, purtate de sute de cercetasi şi adunate împreună într-o inimă tricoloră uriaşă, steguleţe oferite gratuit tuturor şoferilor care vor trece prin zonă, picturi tricolore pe faţă pentru cei mici şi nu numai, concerte şi-un foc de artificii spectaculos – sunt doar câteva dintre punctele de atracţie pe care municipalitatea din Alba Iulia le-a pregătit pentru cei care vor alege să trăiască aniversarea a 95 de ani de la Marea Unire, aici, în inima României.
Totul reunit sub marca „Festival de România”, un demers prin care autorităţile locale şi judeţene vor să dea o nouă identitate evenimentului, să-l transforme într-o sărbătoare cu adevărat populară şi să „elimine din peisaj” orice urmă de politic.
Sunt sute… mii… zeci de mii de inimi roşii, galbene şi-albastre. Sunt inimile româneşti care bat întotdeauna cel mai tare. Toate sunt în Alba Iulia, pe 1 Decembrie. La FESTIVAL DE ROMÂNIA. Vă aşteptăm să ne bucurăm pe limba noastră, să arătăm tuturor cât de mare-i inima românilor, să luminăm cerul şi s-aprindem mii de făclii roşii, galbene şi-albastre, la FESTIVAL DE ROMÂNIA.
Pe 1 Decembrie, Cealaltă Capitală se-mbracă-n mantia regală: totul va fi roşu, galben şi albastru. Pentru toţi românii, la 1 Decembrie, în Alba Iulia e FESTIVAL DE ROMÂNIA!”, se arată într-un comunicat al Primăriei Alba Iulia.


 

Taguri: Alba Iulia, 1 decembrie, doar, festival, romanilor, bani, guvern, Mircea Hava, Victor Ponta

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>