#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
CNADNR va anunta castigatorii licitatiei pentru construirea autostrazii Sebes-Turda

CNADNR va anunta castigatorii licitatiei pentru construirea autostrazii Sebes-Turda

Revista nr. 209 | 28-10-2013 | Alexandru Mitchievici


A fost finalizată şi semnată întreaga documentaţie privind culoarele I, II, III şi IV ale autostrăzii Sebeş-Turda, referitoare la culoarele de expropriere şi la persoanele care urmează să fie despăgubite, conform legii la justa valoare.

După publicarea în Monitorul Oficial, CNADNR speră să anunţe în data de 29 octombrie câştigătorii care vor realiza autostrada Sebeş-Turda.

Ministru Şova a dezminţit informaţia apărută conform căreia un kilometru din autostrada Sebeş-Turda va costa 15 milioane de euro. Licitaţia va porni cu un preţ maxim de 8 milioane euro, dar preţul va scădea în urma licitaţiei, chiar până la 5-6 milioane.

Ministrul Şova a spus că în preţul per kilometru intră expropierile, urcările şi coborârile pe autostradă, tot ce ţine de construcţia autostrăzii.

Florin Roman, vicepreşedintele CJ Alba, a precizat: „A fost finalizată şi semnată întreaga documentaţie privind culoarele I, II, III şi IV ale autostrăzii Sebes-Turda, referitoare la culoarele de expropriere şi la persoanele care urmează să fie despăgubite, conform legii la justa valoare. După ce un evaluator independent stabileşte prin raport de evaluare valoarea terenurilor şi a clădirilor, banii sunt viraţi în contul beneficiarilor. Timp de 3 ani. Dacă cetăţeanul este de acord cu despăgubirea semnează acordul şi poate folosi bani. Dacă nu este de acord, nu semnează şi dă în judecată CNADR. În 29 octombrie, urmează să fie desemnaţi câştigătorii. Miercuri CNADR a anunţat că autostrada poate fi terminată în 2015, având în vedere că din 29 octombrie curge termenul de execuţie de 22 de luni. Asta în cazul fericit că nu vor fi contestaţii şi se pot semna contractele de execuţie. Încă nu am auzit de licitaţie la vreo autostradă care să nu fie contestata, aşa că 2016 mi se pare un termen rezonabil. Încă o precizare: pentru cei care încă nu ştiu HG-ul vorbeşte la Art 1 de trecerea din drum expres în autostrada. Cât despre costurile per kilometru vom ştii exact după finalizarea licitaţiei şi semnarea contractelor. Cifrele avansate nu sunt reale”.


 

Taguri: CNADNR, va anunta, castigatorii, licitatie, construirea, autostrada, Sebes, Turda, Florin Roman

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>