#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Copaci americani la preturi dambovitene pentru fraierii ardeleni din Alba Iulia

Copaci americani la preturi dambovitene pentru fraierii ardeleni din Alba Iulia

Revista nr. 209 | 29-10-2013 | Alexandru Mitchievici


Un frumos comunicat emis de Primăria Alaba Iulia ne anunţă că marţi, 29 octombrie, în oraş au fost aduşi 82 de arbori ornamentali.

„Toţi arborii au fost extraşi din pepiniere silvice din Ungaria, cu următoarele caracteristici biologice: grosimea trunchiului între 20 şi 25 cm, înălţimea de minim 6m, suprafaţa balotului 70 cm.  Acest lucru a fost determinat şi de consultarea specialiştilor care au recomandat specii din zone asemănătoare climei din ţara noastră, implicit din regiunea noastră”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Investiţia Primăriei este de 123. 765 de lei, cu tot cu TVA... adică 1.500 lei (sau 350 de euro) pentru un copac. Preţuri de criză! Să trăiască primarul Mircea Hava cu prietenii Vasile Todea şi Petru Constantinescu!

Se spune că speciile achiziţionate sunt tilia americană (tei) şi acer platanoides (arţari globulari), aşadar copaci pur decorativi care nu fac multă umbră şi nu aduc un aport de oxigen - absolut necesar după distrugerea Parcului Custozza şi înjumătăţirea parcului din faţa Catedralei Ortodoxe.

Copăceii vor fi plantaţi în zona Cetate, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, în Parcul Unirii şi în zona Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba. Restul copacilor vor fi plantaţi în zona Centru, în Parcul Caragiale, în zona Casei de Cultură a Studenţilor şi pe străzile Octavian Goga şi Nicolae Bălcescu.

„Aşa cum am mai spus avem un plan organizat cu acţiuni prin care oraşul nostru va fi mai verde şi mai atrăgător. Iar aceasta campanie presupune împlinirea unei promisiuni pe care am făcut-o: aceea că la sfârşitul unei lungi perioade de modernizare a oraşului vom trece, aşa cum este şi firesc, la definirea lui din punct de vedere al vegetaţiei şi mediului. Nu spun că prin tot acest efort vom intra în galeria oraşelor care nu mai au probleme din acest punct de vedere, dar cu siguranţă 700 de arbori plantaţi în ultimii doi ani înseamnă mult. Zonele de plantare din acest sezon vor echilibra campaniile de până acum. Practic în parcul din centru (Caragiale) a trebuit să înlăturăm vegetaţia cu risc, arbori vechi care puneau probleme şi să înlocuim ce s-a tăiat. Cu siguranţă în asemnea momente se vor găsi destui „prieteni” care să combată pentru că asta este natura lor. Albaiulienii vor trăi şi se vor plimba într-un oraş tot mai verde, iar noi vom continua să ne preocupăm de orizontul „verde” al oraşului odată cu dezvoltarea lui”, ar fi spus Mircea Hava într-un comunicat al Primăriei.


*În 2012 Primăria Alba Iulia a plătit 200.000 lei (circa 47.000 euro) pentru 200 tei americani şi copaci ornamentali...

Taguri: copaci, canadieni, preturi, dambovitene, ardeleni, Alba Iulia

Ratari

Criticisme (3)

Aloha
01-11-2013
Nu-i bai. Locuitorii din Alba Iulia sunt oricum in foarte mare majoritate anesteziati, nu se sinchisesc nici ca le fac "prietenii" un lac de agrement plin de cianuri in apropiere, ce sa mai vorbim de copaci cumparati la suprapret pe banii lor..
Raspunde
miki
07-11-2013
Albaiulienii nu se trezesc nici daca le aduce Hava copaci care costa 15 mii de euro... Orasul asta e adormit!
Raspunde
mitic
08-11-2013
nu degeaba ne zic miticii "ardeleni prosti"(un sat cu blocuri unde nu se intampla mare lucru)
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>