#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Zece ani de parteneriat bilateral intre Regiunea Centru din Romania si Landul Brandemburg din Germania

Zece ani de parteneriat bilateral intre Regiunea Centru din Romania si Landul Brandemburg din Germania

Revista nr. 208 | 20-10-2013 | Alexandru Mitchievici


Marţi, 22 octombrie, o delegaţie a landului Brandenburg din Germania se va întâlni la Alba Iulia cu conducerea Regiunii Centru şi cu reprezentanţii administraţiei judeţene, marcând împlinirea unui deceniu de parteneriat bilateral.

Delegaţia germană este condusă de Barbara Richstein, preşedinta Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului landului german Brandenburg, efectueaza aceasta vizita oficiala ca urmare a invitatiei transmise de Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Centru. Obiectivul vizitei delegatiei germane este de a consolida relatiile de colaborare dintre cele doua regiuni, demarate in urma cu 10 ani si de a diversifica domeniul viitoarelor colaborari. In cadrul acestei vizite, delegatia germana are programate intalniri de lucru la Brasov, Sibiu si Alba Iulia.

Colaborarea între Regiunea Centru şi Landul Brandenburg a debutat în perioada 2002-2003, odată cu aprobarea Convenţiei încheiate în cadrul Proiectului de Twinning Regional pentru implementarea Planului Naţional de Dezvoltare şi s-a dezvoltat continuu, prin intermediul altor proiecte şi iniţiative parteneriale. În anii ce au urmat, în cadrul a trei proiecte de Twinning realizate, activitatea s-a concentrat asupra dezvoltării capacităţii institutionale a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, în vederea coordonarii procesului de dezvoltare regională.

„A trecut un deceniu de când suntem parteneri cu Landul Brandenburg din Germania. În acest răstimp, ADR Centru a devenit o instituţie tot mai complexă, cu activitate dedicată tuturor cetăţenilor regiunii, prin atragerea fondurilor europene, dar şi experţilor din diferite domenii de interes, în special prin sprijinul acordat în elaborarea planurilor integrate de dezvoltare la nivel judeţean şi local. De-a lungul timpului, prin parteneriatul creat, am asigurat dezvoltarea şi pregătirea personalului nostru, dobândind expertiză în planificare anuală şi multianuală, dar şi în controlul fondurilor publice... Cooperarea noastră a dus şi la promovarea oportunităţilor de dezvoltare a unor parteneriate economice între Regiunea Centru şi Germania, în cadrul misiunilor economice realizate de Landul Brandenburg în Regiunea Centru. Pentru viitor, ne dorim permanentizarea parteneriatului dintre cele două regiuni şi intensificarea colaborării, pentru elaborarea în comun a unor proiecte europene multilaterale în domenii ca dezvoltare urbană şi rurală, protecţia climei, sau formare profesională continuă”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.


Programul delegaţiei germane:
 
Luni, 21 octombrie, Braşov: delegaţia germană va avea o intrevedere pe probleme privind cooperarea în domeniul cercetării, al transferului tehnologic şi al dezvoltării urbane la Braşov.

Marţi, 22 octombrie, Alba Iulia: după ce vor fi vizitate proiecte dezvoltate de municipalitatea albaiuliană în perimetrul Cetăţii bastionare, va avea loc o întâlnire la Hotel Parc din Alba Iulia (începând cu ora 11.30), când va avea loc o întâlnire oficială în cadrul căreia va fi analizat parteneriatul bilateral şi se va discuta punctual pe marginea proiectelor comune, derulate în domeniile dezvoltării urbane, promovării turismului, utilizării eficiente a resurselor de energie regenerabilă, precum şi în domeniul cercetării şi al formării profesionale continue.

Miercuri, 23 octombrie, Sibiu: vor avea loc dezbateri cu membrii comunităţii germane, vizite la proiecte finanţate cu fonduri europene şi întâlniri cu oamenii de afaceri.


 

Taguri: zece, ani, parteneriat, bilateral, regiunea, Centru din Romania landul, Brandemburg, Germania, Simion Cretu, Barbara Richstein

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>