#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Regionalizarea nu trebuie sa aduca modificari in organizarea instantelor de judecata

Regionalizarea nu trebuie sa aduca modificari in organizarea instantelor de judecata

Revista nr. 208 | 26-10-2013 | Alexandru Mitchievici


Vineri, 25 octombrie, a fost Ziua Uşilor Deschise la Curtea de Apel Alba Iulia. Adriana Petraşcu, preşedinta Curţii de Apel, a prezentat situaţia instituţiei în primele 6 luni ale anului 2013.

În primul rând Curtea de Apel Alba Iulia are cea mai mare încărcătură de dosare care a revenit spre judecată judecătorilor de la instanţă: este vorba de 1.262 de cauze.

În ceea ce priveşte încărcătura pe judecător, Curtea de Apel Alba Iulia se află pe locul 2, după Curtea de Apel Târgu Mureş. Ca volum total de dosare, Curtea de Apel Alba Iulia se află pe locul 4, după curţile de apel din Bucureşti, Craiova şi Cluj.

Curtea de Apel Alba Iulia a solicitat (şi a primit) suplimentarea pentru aparatul propriu cu 2 posturi de judecător, 4 posturi de grefier de şedinţă debutant şi 1 post de grefier arhivar debutant, care au fost ocupate în vara anului 2013 prin promovare pentru posturile de judecător, respectiv prin concurs pentru posturile de grefieri. Astăzi Curtea de Apel Alba Iulia are 45 de judecători.

Pentru uşurarea muncii la Curtea de Apel Alba Iulia ar fi nevoie de două lifturi. Construirea lifturilor se poate face cu uşurinţă pe exteriorul clădirii, în curtea interioară a clădirii. Costul celor două lifturi ar fi de doar 70.000 euro.

Judecătoarea Adriana Petraşcu, preşedinta Curţii de Apel Alba Iulia, a declarat: „Am dori să facem ceea ce au făcut colegii din Cluj: au scanat toate dosarele, pagină cu pagină, şi oricine poate să-şi consulte dosarul de pe calculatorul de acasă. În acest mod nu mai vin oamenii la arhivă, nu-ş mai pierd timpul la arhiva Curţii. Ar fi de dorit ca Ministerul (n.a. de Justiţie) să implementeze acest sistem la nivelul tuturor instanţelor. Near ajuta mult. Noi vrem să facem economii, dar unii nu ne apreciază. La Sibiu există o clădire nefolosită a Ministerului ed Finanţe pe care noi am cerut-o pentru a nu mai plăti chiria uraşă pe care o plătim acum pentru Tribunal şi Judecătorie”.

„În ceea ce priveşte regionalizarea, instanţele trebuie păstrate aşa cum sunt în acest moment. Nu se impune nici o modificare în organizarea instanţelor”, a concluzionat judecătoarea Adriana Petraşcu.


 

Taguri: regionalizarea, nu trebuie, sa aduca, modificari, organizarea, instante, judecata

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>