#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
In sfarsit consilierii locali din Sebes au dat unda verde pentru investitia Zewa

In sfarsit consilierii locali din Sebes au dat unda verde pentru investitia Zewa

Revista nr. 206 | 08-10-2013 | Alexandru Mitchievici


Punct şi de la capăt. Investiţia Zewa de la Petreşti, Sebeş, merge mai departe.

Consilierii municipiului Sebeş au decis scoaterea la licitaţie a terenului de 3,6 hectare de la Petreşti pe care se va realiza investiţia grupului suedez Svenska Cellulosa Aktiebolaget, cel care produce în România produsele Zewa.

Marţi, 8 octombrie, consilierii locali din sebeş au spus da unei investiţii de circa 150 milioane care va crea 100 de locuri de muncă la Petreşti.

Proiectul a fost aprobat cu 15 voturi PENTRU, o abţinere, a consilierului PDL Radu Şerbănescu şi un vot împotrivă, al consilierului PP-DD Radu Roncea.

Consilierii au decis ca preţul de pornire al licitaţiei pentru terenul pe care se va realiza investiţia Zewa să fie de 20 de euro mp + TVA.

Politica nu putea fi scoasă din acest scandal, aşa că după vot s-au reluat acuzele politice: liberalul Radu Cristian i-a acuzat pe Şerbănescu şi pe Roncea că pur şi simplu îşi bat joc de votul dat de către cetăţeni. Reamintim, la votul din urmă cu o săptămână au fost 5 voturi împotrivă sau care s-au abţinut, blocând scoaterea la licitaţie a terenului de 3,6 ha din Petreşti: este vorba de Ionuţ Lupşe şi Dorin Nistor de la PDL care s-au abţinut, iar Sorel Hăbean şi Radu Roncea, ambii de la PP-DD, şi Ioan Besoiu de la PDL au votat împotrivă.

Dorin Nistor îşi motiva atunci abţinerea prin faptul că nu au existat garanţii prin care cumpărătorul (suedezii de la SCA) să îşi asume investiţii semnificative, deşi suedezii anunţaseră că vor realiza un centru logistic pentru Europa de Est chiar lângă Pehart Tec, unitate care urma să fie extinsă.


 

Taguri: consilierii, locali, Sebes, au dat, sfarsit, unda, verde, investitia, ZEWA, suedezii, 150 milioane, euro, Petresti

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>