#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Proiect impotriva consumului de droguri la Penitenciarul Aiud

Proiect impotriva consumului de droguri la Penitenciarul Aiud

Revista nr. 206 | 10-10-2013 | Alexandru Mitchievici


În perioada 1 octombrie-30 noiembrie 2013 se desfăşoara campania naţională Dependent de speranţă – închisoarea nu este capăt de drum.

Proiectul va fi implementat şi la Penitenciarul Aiud de către Agenţia Naţională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba.

Claudiu Duşa, coordonator CPECA Alba, a precizat: „Campania Dependent de speranţă - închisoarea nu este capăt de drum” are ca scop conştientizarea efectelor consumului de droguri, în principal a populaţiei generale din penitenciar şi în secundar, a populaţiei de foşti consumatori de droguri care se pregătesc pentru liberare, precum şi informarea acestora privind serviciile comunitare existente.

Activităţile campaniei vor consta în sesiuni de informare directă şi dezbateri cu privire la consecinţele consumului de droguri realizate de specialiştii din cadrul CPECA Alba, în colaborare cu specialiştii în reintegrare socială din cadrul penitenciarului Aiud, corelate cu difuzarea spotului şi filmului realizate în cadrul campaniei.

Filmul prezintă informaţii referitoare la dinamica fenomenului consumului de droguri, mărturii ale consumatorilor de droguri, ale foştilor consumatori de droguri care execută pedepse privative de libertate, precum şi informaţii privind reţeaua de servicii de asistenţă integrată existente la nivelul unităţilor penitenciare, precum şi serviciile comunitare ce pot fi accesate după liberare, în vederea reintegrării sociale”.


 

Taguri: proiect, impotriva, consumul, droguri, penitenciarul, Aiud, CPECA, Alba Iulia, Claudiu Dusa

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>