#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Investitia Zewa pleaca de la Sebes din cauza votului negativ din Consiliului Local

Investitia Zewa pleaca de la Sebes din cauza votului negativ din Consiliului Local

Revista nr. 205 | 01-10-2013 | Alexandru Mitchievici


Investitorii primăverii îşi iau zborul spre ţările calde. Mai exact, după ce-au aşteptat din primăvară un O.K. al Consiliului Local Sebeş pentru extinderea fabricii de la Petreşti, suedeziii pleacă de aici şi se mută la Dej.

În urma plecării ZEWA, aproximativ 100 din cei 350 angajaţi de la Pehart Tec vor rămâne fără locuri de muncă. Decizia suedezilor vine după ce luni, 30 septembrie, Consiliul Local Sebes a respins scoaterea la vânzare prin licitaţie a unui teren de 3,6 hectare, pe care concernul suedez dorea să extindă fabrica Pehart Tec. Proiectul suedezilor ar fi însemnat o investiţie de circa 120 de milioane de euro şi peste 100 de locuri de muncă.

Prefectul Gheorghe Feneşer a comentat retragerea suedezilor de la ZEWA pentru site-ul Ştiri şi Reportaje Alba:

„Hotărârea Consiliului Local Sebeş de ieri mă uimeşte de-a dreptul. Într-o perioadă în care toţi spun că avem nevoie de investiţii şi de locuri de muncă, ceea ce s-a întâmplat în cadrul şedinţei de consiliu local, la Sebeş, este pentru mine efectiv şocant. Cu atât mai mult cu cât investiţia ce urmează a fi realizată la Petreşti de către ZEWA nu este una poluantă, nu este o investiţie care să distrugă patrimoniul, aşa cum sunt numeroase voci care susţin că s-ar întâmpla la Roşia Montană. Că tot vorbesc de Roşia Montană, trebuie precizat că oamenii de acolo, primari şi alesi locali din Apuseni luptă pentru crearea de locuri de muncă într-o zonă în care până în prezent nimeni nu a putut veni cu o alternativă viabilă de ocupare a forţei de muncă şi dezvoltarea zonei Apusenilor.
Cu atât mai mare este mirarea mea cu cât în urmă cu o săptămână am avut o întâlnire cu proprietarul Pehart Tec, Ioan Tecar, şi cu o delegaţie a SCA Hygiene Products, care reprezintă compania Zewa, unul dintre cei mai importanţi producători europeni de produse igienice de hârtie şi ambalaje, formată din Robert Hock - directorul departamentului de furnizare produse, Peter Poprady - responsabilul de marketing în zona de est a Europei, George Placogiannakis - managerul filialei greceşti din Patra, Doru Petrescu - directorul comercial în România şi Bulgaria, şi Ioana Ţălnaru - reprezentantul Clifford Chance Badea. Aceştia şi-au exprimat dorinţa de a investi peste 100 de milioane de euro la Petreşti în noi capacităţi de producţie, de a căror performanţă nu ne putem îndoi întrucât, dacă ne place să ne lăudam cu faptul că la Sebeş a venit Mercedes, la fel de bine ne-am putea lăuda şi cu ZEWA, care este „Mercedesul” industriei producătoare de hârtie şi ambalaje, numărul 1 în Europa, cu o cotă de 20% din piaţa europeană de profil”.

Probabil consilierii PDL şi PP-DD care au votat împotriva vânzării unui teren pentru proiectul ZEWA la Petreşti probabil au considerat că investiţia e prea mică, fiind suficiente investiţiile celor de la Mercedes, Kronospan, Savini Due etc.

Aşteptăm şi o reacţie decentă a primarului Alexandru Dăncilă care scapă din mână o investiţie bună şi peste 100 de locuri de muncă.

Taguri: consilierii, PDL, PP-DD, au respins, investitia, ZEWA, Sebes, 120 milioane, euro, Dej, Pehart, Mercedes

Ratari

Criticisme (1)

MYT
01-10-2013
Bravo consiliului local jos palaria in loc sa atrageti investiti voi le alungati bravoo nu stiu de ce mai stati la primarie in loc sa fie cat mai multe locuri de munca voii le reduceti bravooo bn ca tineti altii investitori care polueaza la greu nu stiu dupa ce mai platim taxe si impozite ca oricum nu faceti mai nimic pentru oamenii
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>