#455
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator

Maidanezul de Cotroceni

Revista nr. 203 | 20-09-2013 | Alexandru Mitchievici


Maidanezul de Cotroceni

La Ţebea s-a petrecut o întâmplare, o întâlnire, care a trecut destul de discret prin presa naţională. Ţebea este un loc de suflet al romântăţii, un loc de reculegere, de mândrie, de onoare a românilor ardeleni, este un loc unde politicienii români vin în fiecare an în preajma zilei de 11 septembrie să câştige puncte în încrederea oamenilor (sosiţi la Ţebea în numele marelui erou al moţilor, Avram Iancu).

Un cetăţean în vârstă, evident supărat, îl apostrofează pe preşedintele ţării:
„Dă-ţi demisia omule. Maidanez de Cotroceni, unde te mai duci?”.

Răspunsul lui Băsescu a fost improvizat, semn că preşedintele nu se aştepta la un atac pe tema asta: „Hai mă, nu vorbi urât. Nu-i frumos. De ce-o vorbi urât omul ăla?”.

Schiţând un zâmbet forţat, flancat de malacii din serviciul de securitate, Băsescu părăseşte zona nesigură, unde oamenii strigă nemulţumiţi: „Hoţii, hoţii. De-mi-si-a, de-mi-si-a!”. SPP-iştii îl îndrumă pe Băsescu spre o zonă securizată în care se află doar lideri şi membri ai PDL-ului, cândva partidul de suflet al preşedintelui Băsescu.

În aşteptarea anului electoral 2014, Băsescu joacă la două mâni: PDL şi Partidul Mişcarea Populară.
Întâlnirea lui Băsescu (lângă care s-a aflat Tomac) cu Blaga şi Falcă ne-a dezvăluit o întâlnire între foşti tovarăşi de drum. Nicidecum nu păreau oameni certaţi, care se atacă sub centură unii pe alţii. Nicidecum. Băsescu a cerut la un moment dat: „Ţuică”, parcă pentru parafa vechea prietenie cu Blaga şi Falcă.

Dacă PDL-ul rămâne cu „talibanii”, cu toţi cei compromişi de guvernarea 2009-2012, de afacerile pe bani europeni, Partidul Mişcarea Populară prezintă o imagine cu prospături, cu oameni de afectaţi de imaginea corupţiei şi a tăierilor salariale, de pensii, de concedierea a sute de mii de bugetari. Ne aducem aminte cu multă plăcere de scandările poliţiştilor din faţa Palatului Cotroceni din septembrie 2010: „Ieşi afară, javră ordinară”. Aşadar se potriveşte cu „Maidanezul de Cotroceni”.


Editorial apărut joi, 19 septembrie 2013, în ziarul Informaţia de Alba, semnat de Iulian Brok


 

Taguri: maidanezul, Cotroceni, Tebea, Traian Basescu, campanie, PDL, Gheorghe Falca, Tomac, Vasile Blaga, cort, apostrofat

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>