#455
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator

Clasa politica salvata de clopotel

Revista nr. 203 | 18-09-2013 | Alexandru Mitchievici


Clasa politică salvată de clopoţel

A sunat clopoţelul, timid, suav, nesigur. Cu emoţie ne îndreptăm spre şcoală, acolo unde suntem întâmpinaţi de profesor: profesorul de golănie (mă refer aici la cei care ne conduc, sau se fac că ne conduc, pe noi, ca popor). Pe bancă e un trandafir... plin de spini, şi un abacedar al şmecheriei, de partid şi de stat.

Şcoala românească nu te pregăteşte, ca altădată, să devii un bun cetăţean, responsabil, onest, educat, cu o cultură generală peste media europeană sau mondială. Astăzi şcoala românească te pregăteşte să te descurci, să te adaptezi în jungla secolului XXI, şi, dacă eşti suficent de tupeist, să te înscrii la şcoala şmenurilor politice româneşti, acolo unde se poate câştiga cinstit Bacalaureatul marilor tunuri financiare (de la devalizarea Bancorexului la vânzarea pe un dolar a Flotei, privatizarea Rompetrolului, a CFR-ului, falimentarea Oltchimului ş.a.m.d.).

Cu toate astea, eu nu cred că totul e negru în ţara asta, nu cred că tot ceea ce se întâmplă în România e dezastruos. Cred însă că avem o clasă politică repetentă, plină de „elevi” incompetenţi, hoţi, şmecheri. Şi, se spune pe bună dreptate, peştele de la cap se-mpute.

Aşa şi societatea românească, este stricată de la vârf: de la preşedinţie, de la guvern, de la clasa politică inadaptată, inadecvată vremurilor pe care le trăim, coruptă aproape intergral, iremediabil.

Nici nu-i de mirare că românii au ratat şansa unirii cu Basarabia în anii 1990-1991-1992. Nici nu-i de mirare că românii au pierdut toate trenurile după 1989 (trenurile economice, politice, geopolitice).

Evident că în tot acest faliment politic, Şcoala de Securişti a avut un rol major. De la Iliescu la Băsescu (şi s-ar putea chiar şi după Băsescu), politica românească a fost controlată de fosta Securitate ceauşistă, plus alte servicii scerete, care ascultă la telefon tot ceea ce vorbeşte poporul naiv.

Clasa neverosimilă de rataţi care conduce de vreo 20 de ani România poate fi salvată totuşi de clopoţel, de clopoţelul care sună însă chemarea în instanţă (şi clinchetul de cătuşe).


Editorial apărut marţi, 17 septembrie 2013, în ziarul Informaţia de Alba, semnat de Iulian Brok 

Taguri: clasa, politica, salvata, clopotel, repetenti, Bancorex, devalizarea, incompetenti

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>