#455
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator

Basescu isi repara imaginea publica in Ardeal

Revista nr. 203 | 17-09-2013 | Alexandru Mitchievici


Băsescu îşi repară imaginea publică în Ardeal

Băsescu a făcut o deplasare la Ţebea, la manifestările dedicate marelui erou al moţilor. Mult tupeu din partea acestui personaj care a neglijat Transilvania în ultimii ani, care a permis şi a hrănit dezvoltarea unui curent iredentist, separatist, în rândurile maghiarilor ardeleni.

Prezenţa lui Băsescu la una din marile sărbători ale moţilor (după ce în urmă cu câteva săptămâni a fost la Târgul de Fete de pe Muntele Găina) arată că preşedintele este interesat să recupereze din terenul pierdut în relaţia cu românii ardeleni.

Important este să nu uităm însă de colaborarea dintre Băsescu şi extremistul maghiar Tokes Laszlo; important este să nu uităm că Băsescu a participat în ultimii ani la taberele de vară ale maghiarimii organizate în secuime, dând apă la moară unor grupări extremiste, iredentiste maghiare; important este să nu uităm că Băsescu a fost ales preşedinte în 2009 cu ajutorul maghiarilor (chiar Băsescu a recunoscut acest lucru, mulţumind public lui Tokes Laszlo şi premierului maghiar Viktor Orban). În 17 decembrie 2009, ca o recunoaştere a sprijinului acordat candidaturii lui Traian Băsescu la preşedinţia României, Băsescu i-a acordat lui Tokes Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler.

De asemenea, e important să nu uităm că premierul Orban a cerut maghiarilor ardeleni să nu participe la referendumul de demitere a preşedintelui Băsescu din 29 iulie 2012.

Colaborarea dintre Băsescu şi extremiştii maghiari s-a materializat în susţinerea lui Tokes în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European (Tokes Laszlo fiind ales şi cu voturile europarlamentarilor PDL).

E bine să nu uităm că Tokes Laszlo, tovarăşul lui Băsescu, a cerut Protectoratul Ungariei asupra Transilvaniei.

Dar ce caută Băsescu în Ardeal? Pentru cine face campanie? Pentru că el nu mai poate candida în 2014... Unii analişti spun că Băsescu vrea să recupereze procente în încrederea publică, pentru a nu-şi termina cei 10 ani de regim cu o credibilitate scăzută aşa cum s-a întâmplat cu Ceauşescu în 1989...


Editorial apărut luni, 16 septembrie 2013, în ziarul Informaţia de Alba, semnat de Iulian Brok


 

Taguri: Basescu, isi repara, imaginea, publica, Ardeal, extremisti, maghiari, Tokes Laszlo, Tebea

Ratari

Criticisme (1)

b
17-09-2013
"ardelenii prosti" vorba miticilor l-au votat.
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>