#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Tupeu fara margini. Gabriel Resources ameninta sa ceara Romaniei despaguburi de 4 miliarde dolari

Tupeu fara margini. Gabriel Resources ameninta sa ceara Romaniei despaguburi de 4 miliarde dolari

Revista nr. 202 | 12-09-2013 | Alexandru Mitchievici


Jonathan Henry, directorul general de la Gabriel Resources, Jonathan Henry, a declarat, miercuri, 11 septembrie, că firma canadiană va da în judecată Guvernul român.

Ganriel Resources va cere 4 miliarde de dolari ca despăgubiri dacă Parlamentul va adopta o lege care va opri proiectul minier de la Roşia Montană.

„În cazul în care Camera inferioară respinge proiectul, vom transmite o notificare formală referitoare la intenţia de a iniţia o acţiune în instanţă pentru multiple încălcări ale tratatelor internaţionale privind investiţiile, în valoare de până la patru miliarde de dolari”, a declarat Jonathan Henry pentru revista canadiană The Globe and mail, citat de agerpres.ro.

Henry ameninţă România cu mult tupeu: „Avem un caz solid şi vom face în aşa fel încât eforturile României de a atrage investiţii străine să aibă de suferit”.

Jonathan Henry, care s-a alăturat Gabriel Resources în urmă cu trei ani, a mai spus că, în cazul în care va fi lansată o acţiune juridică împotriva Guvernului român, ia în calcul să demisioneze: „Eu sunt un director general care se ocupă de minerit, nu de procese” a spus Jonathan Henry, conform agerpres.ro.

Dragoş Tănase, directorul RMGC (foto - stânga), a declarat (miercuri, 11 septembrie) într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV că investiţiile făcute de canadieni la Roşia Montană se ridică la 700 milioane dolari: răscumpărări de case şi terenuri, construirea cartierului Recea de la Alba Iulia, salarii, alte investiţii.

Ce a uitat Dragoş Tănase, directorul RMGC, să spune este că în ultimii 3 ani a avut peste 6 milioane de dolari venituri. De asemenea, Jonathan Henry, director general la Gabriel, a trecut de 15 milioane de dolari.

Ameninţările lui Gabriel Resources sunt deosebit de grave: firma canadiană se comportă cu România cu o colonie, unde ei pot să vine să exploateze când vor, cum vor, iar românii trebuie să fie „mulţumiţi” că vin nişte imperialişti care să epuizeze pe bani puţini resursele naturale ale ţării...
 

Taguri: tupeu, fara, margini, Gabriel, Resources, ameninta, Romania, despaguburi, 4 miliarde dolari, Dragos Tanase

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>