#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Gabriel Resources da in judecata statul roman daca se blocheaza proiectul minier de la Rosia Montana

Gabriel Resources da in judecata statul roman daca se blocheaza proiectul minier de la Rosia Montana

Revista nr. 202 | 09-09-2013 | Alexandru Mitchievici


Compania Gabriel Resources Ltd. din Canada, cea care deţine acţiunile majoritare la Roşia Montană Gold Corporation, a reacţionat imediat după ce liderul PNL Crin Antonescu a declarat că nu susţine proiectul minier de la Roşia Montană.

Gabriel Resources a emis un comunicat de presă în care declară că ia în calcul deschiderea unui litigiu comercial cu statul român.

Motivul evocat de Gabriel resources este încălcarea mai multor tratate internaţionale de investiţii, în cazul în care proiectul de lege referitor la Roşia Montană va fi respins.

Iată spicuiri dintr-un comunicat de Gabriel Resources Ltd.: „Gabriel Resources ia act de declaraţiile în media din România, făcute în această dimineaţă, de primul ministru şi alţi miniştri ai Guvernului român, conform cărora proiectul de lege cu privire la proiectul Roşia Montană urmează să fie respins, înainte de dezbatere, de către cele două camere ale Parlamentului.

În pofida faptului că Guvernul a aprobat proiectul de lege în şedinţa din 27 august, iar ultimele sondaje indică o majoritate favorabilă continuării proiectului, se pare că Guvernul a instituit proceduri de urgenţă pentru a opri orice dezbatere în Parlament.

Gabriel Resources va încerca să obţină confirmarea urgentă a declaraţiilor efectiv realizate şi clarificarea impactului asupra procesului de autorizare a proiectului. În cazul în care proiectul de lege este respins, atunci Compania va evalua toate acţiunile posibile, inclusiv notificarea oficială cu privire la intenţiile sale de a deschide un litigiu pentru mai multe încălcări ale tratatelor internaţionale de investiţii”.

Premierul României, Victor Ponta, a precizat că RMGC ar putea solicita 2 miliarde de euro dacă proiectul minier de la Roşia Montană va fi oprit....
 

Taguri: Gabriel, resources ltd, judecata, statul, roman, blocheaza, proiectul, minier, Rosia Montana, 2 miliarde

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>