#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
3 oferte noi pentru Cupru Min Abrud

3 oferte noi pentru Cupru Min Abrud

Revista nr. 201 | 02-09-2013 | Alexandru Mitchievici


Capital.ro. anunţă venirea a 3 noi oferte pentru Cupru Min Abrud: este vorba de Trafigura, Glencore şi Yildirim Holding.

Ministerul Economiei vrea să vândă o cantitate maximă de 331.890 tone de concentrat de cupru. Firma din Abrud solicită un avans de 40 milioane de euro, bani care ar urma să fie plătiţi într-o singură tranşă, dar nu mai târziu de 1 decembrie 2013. În contul avansului, cumpărătorul va primi o cantitate maximă de concentrat de cupru de 45.360 de tone...

Cumpărătorul va primi aceasta cantitate de 45.360 tone de concentrat de cupru în contul avansului pe o perioada de şapte ani. În primul an nu se va face nici o livrare, în anul 2 şi 3 se vor livra cantităţi în valoare de 4 milioane euro, urmând ca din anul 4 şi până în anul 7 livrările anuale să se ridice la 8 milioane de euro.

„Trafigura este unul dintre cei mai mari traderi din lume, anul trecut grupul raportând o cifră de afaceri de 120 de miliarde de dolari (peste 90 miliarde de euro). Spre comparaţie, cea mai mare companie din România, OMV Petrom, a raportat pentru 2012 o cifră de afaceri de 5,89 miliarde de euro. Astfel, Trafigura este o companie de 15 ori mai mare decât OMV Petrom, având 81 de sedii în 56 de ţări, numarul de angajati fiind de 8.445 de persoane”, spun cei de la capital.ro.

Ofertele pentru Cupru Min Abrud pot fi depuse până în data de 2 septembrie.

Verificarea şi analizarea documentelor se va face până la data de 6 septembrie 2013, când se va întocmi lista cu potenţialii cumpărători eligibili care pot participa, în continuare, la procesul de selecţie (lista scurtă). Potenţialii cumpărători de pe lista scurtă pot achiziţiona caietul de sarcini cu privire la procedura de selecţie şi pot solicita accesul la date şi informaţii referitoare la societate.

Caietul de sarcini poate fi procurat începând cu data de 9 septembrie, ora 9.00.

Câştigătorul îl vom afla în data de 15 octombrie (ora 10.00) se va deschide plicul sigilat.

*În martie 2012 a fost organizată o licitaţie pentru Cupru Min, câştigată de Roman Cooper Corp. din Canada, care nu a plătit suma ofertată !!! Adică 200 milioane euro.

Taguri: trei, oferte, noi, pentru, Cupru Min, Abrud, capital.ro

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>