#442
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Cupru Min Abrud face investitii de 40 milioane de euro la Rosia Poieni

Cupru Min Abrud face investitii de 40 milioane de euro la Rosia Poieni

Revista nr. 201 | 05-09-2013 | Alexandru Mitchievici


În următorii 3 ani Cupru Min Abrud va face invetiţii de circa 40 milioane de euro: 10 milioane doar pentru decopertare, restul banilor pentru investiţii de mediu, supraînălţarea barajului de la Valea Şesii, realizarea a două linii de transport, achiziţionarea de basculante de ultimă generaţie etc.

Prezent la Alba Iulia, secretarul de stat la Ministerul Economiei Bogdan Badea a declarat că nu s-au mai făsut decopertări de 6-7 ani.

Întrebat de modul cum va arăta contractul cu firma care va achiziţiona minereul de cupru, Badea a răspuns foarte diplomatic: „Cu respectarea prevederilor legale. Sunt anumite lucruri care ţin de securitatea proiectului, sunt prevederi care ţin de siguranţa naţională”.

Timp de 3 ani Cupru Min Abrud va face toate investiţiile necesare pentru ca investitorul să poată face exploatarea. Investiţiile se vor face din avansul de 40 de milioane pe care câştigătorul se obligă să-l achite.

Au fost depuse 3 oferte pentru achiziţionarea minereurilor de cupru de Roşia Poieni. Până în data 6 septembrie se va face verificarea şi analizarea documentelor. În aceeaşi zi se va întocmi lista cu potenţialii cumparatori eligibili care pot participa, în continuare, la procesul de selecţie. Potenţialii cumpărători de pe lista scurtă pot achiziţiona caietul de sarcini cu privire la procedura de selecţie şi pot solicita accesul la date şi informaţii referitoare la societatea din Abrud.

În primă fază investitorul va plăti 40 de milioane de euro (e prima tranşă). În contul avansului, cumpărătorul va primi o cantitate maximă de concentrat de cupru de 45.360 de tone, dar în primul an nu va primi nimic. Contractul prevede vânzarea producţiei de minereuri de cupru timp de 7 ani.

În acest moment sunt 3 oferte pentru Cuprumin: Trafigura, Glencore si Yildirim Holding. În 2012 a avut loc o licitaţie pentru privatizarea Cupru Min Abrud: licitaţia a fost câştigată de Roman Copper Corp care a oferit 200 milioane euro. Oferta canadienilor de la Roman Copper Corp s-a dovedit un bluff, pentru că aceştia nu au plătit banii.

În contul avansului, cumpărătorul va primi o cantitate maximă de concentrat de cupru de 45.360 de tone - See more at: http://www.informatiadealba.ro/actualitate/trei-oferte-de-privatizare-pentru-cuprumin-abrud/#sthash.dQv4pkyH.dpufÎn acest moment sunt 3 oferte pentru Cuprumin: Trafigura, Glencore şi Yildirim Holding. În 2012 Roman Cooper Corp. a câştigat licitaţia pentru cumpărarea Cupru Min Abrud, dar s-a dovedit un bluff. Roman Copper Corp nu a venit cu suma oferită: 200 milioane euro.


 
Taguri: Cupru Min, Abrud, investitii, 15 milioane, euro, Rosia Poieni, Bogdan Badea, secretar, stat, ministerul, economiei

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>