#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Liberalul Gabi Plesa despre proiectul minier de la Rosia Montana

Liberalul Gabi Plesa despre proiectul minier de la Rosia Montana

Revista nr. 199 | 20-08-2013 | Alexandru Mitchievici


În aceeaşi zi în care ministrul liberal al Culturii se afla la Roşia Montană, PNL Alba a susţinut o conferinţă de presă la sediul din Alba Iulia.

Gabriel Pleşa este fost prşedinte al PNL Alba Iulia, şi unul din actualii vicepreşedinţi ai organizaţiei judeţene Alba a PNL.

Întrebat despre proiectul celor de la RMGC, Gabriel Pleşa, liderul consilierilor locali liberali din Consiliul Local Alba Iulia, a declarat:

„Eu, personal - nu implic aici PNL Alba - cred că e singura şansă a locuitorilor din zonă, dar totul trebuie făcut respectând legislaţia României şi, evident, negociind corect partea care revine României. Din punct de vedere economic, acest proiect ar fi benefic, atât pentru locuitorii din zonă, pentru judeţul Alba, dar şi pentru Statul Român.

Lipsa locurilor de muncă din acea zonă a dus la depopulare, lucru care se se observă şi la nivelul judeţului Alba. Începerea acestui proiect minier, pe lângă exploatarea minieră, ar însemna şi o dezvoltare pe orizontală, s-ar crea noi locuri de muncă.

Sunt mai bine de 15 ani de când s-a făcut acel contract şi s-a concesionat mina. Cred că ar trebui ori să înceapă proiectul, ori să se oprească total orice discuţie”.


Când va începe activitatea minieră propriu-zisă?

„Eu personal cred că până la sfârşitul anului 2013 se vor da toate avizele necesare, iar în anul 2014 va porni investiţia propriu-zisă”, a concluzionat Gabriel Pleşa.


 

Taguri: liberalul, Gabi Plesa, PNL Alba, proiectul, minier, Rosia Montana, exploatatie, RMGC, exploatare

Ratari

Criticisme (4)

Dan Agrisan
20-08-2013
O, dar stai sa vezi ce-o sa sara la gatul lui cei din PNL Alba! O sa spuna : "vezi ca desi exprimi pareri in nume propriu, ai o functie in partid! Nu se poate asa ceva!" Eu zic ca il paste o excludere din PNL sau cel putin o tragere pe linie moarta. De apreciat, totusi, curajul inconstient al unor asemenea declaratii, atat de neasteptate si de impotriva curentului. Un 'maverick' cum zice americanu'.
Raspunde
Dan Agrisan
20-08-2013
NOT.
Raspunde
min
21-08-2013
este o parere bine exprimata(toata lumea se ascunde dupa unghii,vorba unui celebru fotbalist). proiectul oricum va demara,cu sau fara falsii "pareristi"
Raspunde
 
Dan Agrisan
21-08-2013
Pe cand tu esti cu adevarat un parerist. Nimeni nu se poate indoi de asta.
min
21-08-2013
la fel ca tine
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>