#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Fermierii care au primit subventii de la APIA vor scapa de problemele din justitie

Fermierii care au primit subventii de la APIA vor scapa de problemele din justitie

Revista nr. 199 | 25-08-2013 | Alexandru Mitchievici


Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a promis la Alba Iulia că fermierii care au probleme în justiţie în privinţa subvenţiilor de la APIA vor scăpa de aceste probleme.

În judeţul Alba sunt peste 500 de crescători de ovine şi bovine din judeţul Alba, care au beneficiat în perioada 2007-2010 de subvenţii europene prin intermediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Alba (APIA), dar au semnat declaraţii false sau incorecte privind datoriile către Fisc.

Ministrul Daniel Constantin a precizat: „Majoritatea dosarelor de la APIA îi vizează pe acei fermieri care au solicitat subvenţie, făcând o declaraţie pe proprie răspundere, fără să ştie că au o amendă sau un rest de plată la FISC-ul local sau central. Astfel de situaţii s-au născut ca urmare a unor ordine de ministru date cu mult timp înainte. Noi am încercat, încă din prima zi de guvernare să rezolvăm această problemă şi suntem pe care să o rezolvăm. Fermierii deja ştiu. Există un proiect de lege care este deja în Parlament, sper să se aprobe în septembrie. În urma acestui proiect de lege, cel puţin 10.000 de fermieri care au fost afectaţi, pe de o parte că li s-a cerut subvenţia înapoi şi pe de altă parte că a fost o faptă penală care a fost săvârşită, nu vor mai avea niciun fel de probleme. Vor primi subvenţiile înapoi şi vor primi în continuare subvenţii, fără să aibă niciun fel de penalităţi. Principiul care se pune la nivel european, cel puţin plata subvenţiei nu trebuie să fie condiţionată de absolut nimic, cu atât mai puţin de existenţa datoriilor la bugetul de stat. Cu alte cuvinte, acel ordin nu ar fi trebuit să fie semnat în acel moment. Fermierii nu vor mai avea nici un fel de problemă din momentul în care acea lege va fi aprobată de către Parlament”.


 

Taguri: fermierii, au primit, subventii, APIA, vor scapa, probleme, justitie, Alba Iulia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>