#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Celebrul Ivan Patzaichin vasleste alaturi de albaiulieni pe Mures

Celebrul Ivan Patzaichin vasleste alaturi de albaiulieni pe Mures

Revista nr. 198 | 14-08-2013 | Alexandru Mitchievici


Într-o scrisoare către albaiulieni, celebrul canotor Ivan Patzaichin face o invitaţie pentru redescoperirea sporturilor de apă, a vâslitului.

Întâlnirea de pe Mureş de la Alba Iulia face parte dintr-o campanie naţională Descoperă Rowmania (adică Descoperă România vâslind pe apă).

Ivan Patzaichin:

„Îmi face deosebită plăcere să vă invit să participaţi la competiţia de vâslit în canotci de 10+1, parte a campaniei Descoperă Rowmania, organizată la Alba Iulia sâmbătă, 17 august, începând cu ora 9.00, pe Mureş, în zona Podului (cartierul Partoş, ieşirea spre Sebeş).

Indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă, vă invit să vă alăturaţi campaniei noastre şi să formaţi echipajul de 11 campioni la vâslit, cu care să luaţi startul în competiţia Descoperă Rowmania – concurs de vâslit viteză, în canotci de 10+1 locuri.

Descoperă Rowmania Alba Iulia este un eveniment organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 şi Primăria municipiului Alba Iulia, cu sprijinul Administraţiei Naţionale Apele Române.  

Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă este o campanie naţională de promovare a patrimoniului naţional şi urmăreşte descoperirea României naturale, prin promovarea mişcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură şi să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca şi ca activitate vâslitul.

Canotca, o „invenţie” a Asociaţiei Ivan Patzaichin – Mila 23, va fi folosită drept vehicul de competiţie şi va fi pusă la dispoziţia echipei dvs. în cadrul evenimentului. Construită din dorinţa de a promova mesteşugul românesc, canotca este denumită aşa după lotcă - de la care preia materialul, şi după canoe, de la care preia liniile dinamice. Este un produs integral „made in Romania”, cu un design unicat, făcută din lemn, preluând meşteşugul marangozilor din Delta Dunării”.

Înscrierile se fac până la data de 15 august, la Cristian Mosoia (telefon 0756.024.155, e-mail cristian@rowmania.ro ) sau la Maria Elena Seemann (telefon 0741.427.223, e-mail marilena_seemann@hotmail.com ).


Programul evenimentului

9.00-11.30  Înscrierea participanţilor şi acomodarea cu ambarcaţiunile (echipe)  
11.00-11.30 Demonstraţie de vâslit  efectuată de Ivan Patzaichin şi Clubul Sportiv Unlimited - Aventuri Sportive
11.45-12.00 Stabilirea ordinii de intrare în concurs şi şedinţa tehnică (instructaj)  
12.00-14.00 Desfășurarea concursului de canotcă 10+1 (pe serii, semifinale, finala)
14.00-14.30 Festivitatea de premiere a  concursului de canotcă 10+1


 

Taguri: celebru, Ivan Patzaichin, vasleste, albaiulieni, Mures, descopera, Rowmania, canotca, Partos, lotca, canoe

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>