#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Albaiulianul Adrian Secheres, invingător in cel mai mare turneu international de juniori din tara

Albaiulianul Adrian Secheres, invingător in cel mai mare turneu international de juniori din tara

Revista nr. 196 | 31-07-2013 | Alexandru Mitchievici


În perioada 24-30 iulie 2013 Timişoara a găzduit cel mai mare turneu internaţional de juniori desfăşurat în ultimii ani în România, având un fond de premiere de peste 15.000 lei. În competiţie s-au înscris 141 de tineri şahişti cu vârsta sub 16 ani, făcând din Festivalul Internaţional de Şah Pro Logos cea mai importante reuniune şahistă pentru juniori din ultimii ani.

Competiţia a avut 9 runde desfăşurate în sistem elveţian fiind dominată de Adrian Sechereş - sportiv originar din Teiuş, legitimat la CSU Alba Iulia, care urmează cursurile Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia.

Cu 8,5 puncte (8 victorii şi o singură remiză), Sechereş s-a clasat pe primul loc, fiind urmat de Anand Gautier (Franţa) cu 7,5 puncte, Mihai-Vlad Ciorică (CSS 1 Timişoara), Paula Alexandra Gitu (Moldova) şi Şerban Ioan Bărbuleanu (CS Şah Club Oltenia Craiova), toţi cu 7 puncte.

Dincolo de prestigiul victoriei, câştigarea turneului i-a adus juniorului albaiulian un premiu de 1.000 lei.

Din păcate, o spunem, este ultimul turneu în care Adrian Sechereş va reprezenta Clubul Sportiv Universitatea din Alba Iulia. Din cauza lipsei susţinerii de către autorităţilor locale şi judeţene a activităţii şahiste din Alba Iulia, juniorul albaiulian va reprezenta pe viitor CSS 1 Timişoara sau CS Otopeni, cluburi cu posibilităţi financiare care doresc să îl transfere.


 

Taguri: albaiulianul, Adrian Secheres, invingator, cel mai mare, turneu, international, juniori, tara, sah

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>