#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Andrei Plesu, H.R. Patapivici, Filip Florian si Fanfara Ciocarlia vin la a doua editie a Festivalului Dilema Veche

Andrei Plesu, H.R. Patapivici, Filip Florian si Fanfara Ciocarlia vin la a doua editie a Festivalului Dilema Veche

Revista nr. 196 | 31-07-2013 | Alexandru Mitchievici


În perioada 30 august-1 septembrie 2013 are loc a doua ediţie a Festivalului Dilema Veche.

Timp de 3 zile vor avea loc dezbateri, poezie, literatură, film, teatru, muzică, dans, meşteşuguri şi expoziţii...

Directorul festivalului este Mircea Vasilescu, redactor-şef al revistei de cultură Dilema Veche.

Invitatul de onoare al festivalului este Andrei Pleşu, care va deschide festivalul prin conferinţa „Despre bătrîneţe: întrebări, nelinişti, bucurii”. În ultimii ani Pleşu s-a dovedit un fidel susţinător al regimului Băsescu, atacându-i gratuit pe adversarii lui Traian Băsescu.

Despre Festivalul de la Alba Iulia, Andrei Pleşu spune: „Mai toate ţările lumii au mai multe capitale, în afara aceleia consacrate administrativ. Capitale istorice, culturale, academice, turistice etc. În România, capitala mea preferată este Alba Iulia. Am fost acolo, la 1 decembrie 1990, când s-a sărbătorit noua Zi Naţională a ţării. Şi mă bucur să mă întorc în acest oraş, nu din solemne raţiuni istorice, ci doar pentru a omagia farmecul impozant, dar discret al unei foarte ospitaliere cetăţi autohtone. Mă întorc la Alba, aşa cum mă întorc, mereu, la Dilema. Ca la un permanent reînceput, ca la o veche şi tinerească promisiune”.


Vineri, 30 august


Festivalul va fi deschis în complexul firmei Grup Corint (Traseul Porţilor Cetăţii) de către Centrul Naţional al Dansului – Bucureşti) cu participarea lui Răzvan Mazilu.

Prima zi a festivalului se va încheia cu vizionarea filmului „Searching for Sugar Man”, premiat în 2013 cu Oscar pentru cel mai bun film documentar.


Sâmbătă, 31 august

În cea de-a doua zi a festivalului va avea loc dezbaterea „Identităţi locale, identitate europeană”. Invitat special: Dacian Cioloş, comisarul european pentru agricultură.

O altă dezbatere îi va avea invitaţi pe Radu Paraschivescu, Cătălin Ştefănescu şi Liviu Papadima, un maraton de poezie (Radu Vancu, Claudiu Komartin, Marin Mălaicu-Hondrari, Dan Coman, Andrei Bodiu, Aurel Pantea, Adela Greceanu, Domnica Drumea). De asemenea, 3 piese de teatru scurt din proiectul Green Hours „Spaţii!”, şi proiecţia filmului „Love Building”, debutul în lungmetraj al regizoarei Iulia Rugină.

A doua zi se va încheia cu concerte rock, indie, jazz, susţinute de Les Elephants Bizzares, Kumm, Norzeatic, Maria Răducanu & contrabasistul Chris Dahlgren şi Jazzybirds.


Duminică, 1 septembrie

În a treia zi, albaiulienii se pot întâlni cu filozoful Horia-Roman Patapievici şi criticul literar Dan C. Mihăilescu. Vor urma scurtmetraje româneşti şi de proiecţia documentarului „Anul Dragonului”, lecturi publice cu Florin Lăzărescu, Matei Florian, Filip Florian şi Ioana Pârvulescu, dar şi de transmisiunea live de la deschiderea Festivalului de Muzică Clasică George Enescu.

Participanţii vor putea bucura de un mini-târg de carte, un târg de meşteşuguri şi meserii tradiţionale, ateliere de scriere creativă şi de benzi desenate, o expoziţie de fotografie cu imagini din Himalaya şi un spectacol de teatru-labirint.

Festivalul se va încheia cu un concert susţinut de celebra Fanfară Ciocârlia.*Pentru „specialiştii” de la ziarul Unirea: Marele Johnny Răducanu NU VA VENI la Festivalul Dilema!


 

Taguri: Razvan Mazilu, Andrei Plesu, H.R. Patapivici, Filip Florian, fanfara, ciocarlia, a doua, editie, festival, Dilema, veche, Alba

Ratari

Criticisme (1)

j
02-08-2013
...si mie imi pare rau ca nu mai vine sa ne incante(dar sigur urmareste de undeva prostia revarsata)
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>