#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Ultima demonstratie a garzii romane la Alba Iulia

Ultima demonstratie a garzii romane la Alba Iulia

Revista nr. 195 | 25-07-2013 | Alexandru Mitchievici


Vineri, 26 iulie 2013, de la ora 19.00, Garda Romană şi luptătorii daci vor sustine ultima lor demonstraţie din luna iulie pentru turiştii din Cetatea Alba Iulia. Dacă săptămâna trecută invitatul special a fost împăratul Hadrian, vinerea aceasta în Cetatea Alba Iulia va poposi împăratul Caracalla (cel care a vizitat oraşul Apulum în urmă cu 1.800 de ani. În cinstea lui Caracalla, Legiunea a XIII-a Gemina şi luptătorii dacii vor prezenta demonstraţii de tehnică militară. Demonstraţia mai cuprinde cuprinde o secvenţă de luptă între romani şi daci, precum şi o luptă de gladiatori. Tot ceremonialul se va desfăşura în fata Porţii a IV-a a Cetăţii.

Spectacolul Garzii Romane şi a voluntarilor daci a avut loc în fiecare zi de vineri din luna iulie, adunând sute de turişti şi localnici, constituind o pată de culoare mai ales pentru cei care ne vizitează oraşul.

Dacă nu se vor găsi soluţii de sprijin din partea Primăriei Alba Iulia sau a unor societăţi comerciale, demonstraţia Gărzii romane nu va mai avea loc în fiecare vineri, privându-i pe turişti de un spectacol impresionant.

Demonstraţiile din fiecare zi de vineri a lunii iulie este au fost sponsorizate de Societatea de Transport Public Alba Iulia, fiind realizate cu sprijinul Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia şi al Asociaţiei Culturale Apulum Reenactment.


 

Taguri: ultima, demonstratie, garda, romana, Alba Iulia, Apulum, reenactment, STP, Stelian Nicola, Caracalla, imparatul, Hadrian, dacii

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>