#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Clement Negrut acuza USL-ul ca reface traseul dezastrului Cupru Min Abrud

Clement Negrut acuza USL-ul ca reface traseul dezastrului Cupru Min Abrud

Revista nr. 192 | 04-07-2013 | Alexandru Mitchievici


Deputatul PDL de Alba Clement Negruţ vorbeşte din nou despre situaţia de la Cuprumin Abrud: „Nu ne vindem ţara” urlau din toţi bojocii USL-işti mici şi mari pe străzi la începutul primăverii anului 2012, cu referire la Cuprumin aflat în proces de privatizare. Din nefericire acel proces nu s-a incheiat, sub presiunea străzii şi in urma trădărilor bine aranjate, cade guvernul PDL. Mare bucurie mare, vine la guvernare USL-ul. Nu trece mult şi aflăm că ei nu vând ţara, o dau gratis. Au început cu Olthim, apoi aflăm că nu au altă soluţie pentru Cuprumin decât privatizarea sau asocierea, statul nu are bani să susţină activitatea la această societate”.

Negruţ îl acuză în mod direct pe mnistrul liberal Varijan Vosganian: „poetul din Ministerul Economiei, pe numele său Varujan Vosganian (măcar dacă se străduia să finalizeze procesul de privatizare, dar nu  o face), persistă într-o greşală pe care a mai făcut-o, nu cu mulţi ani în urmă. Anunţă o nouă asociere cu un investitor care să cumpere  producţia cu plata în avans. Dar şi acest proces este tergiversat, preţul cuprului este în scădere şi investitorii cer garanţii guvernamentale care să garanteze un preţ minim. Adică, şi cu zăcământul exploatat, şi cu banii luaţi.

Nu trebuie să ne mirăm, acelaşi ministru boem al Ministerului Economiei, Vosganian făcea acelaşi experiment în 2007 când în urma asocierii în participaţiune cu un investitor bine găsit de AVAS, se ajunge la închiderea societăţii. Salariaţii pleacă acasă, peste 360 de angajaţi îşi pierd locurile de muncă. Investitorul face praf utilajele exploatând intensiv zăcământul şi se umple de bani din vânzarea producţiei, lasă societatea cu datorii de peste 60 milioane lei, în condiţiile în care trebuia să investească 150 milioane de euro conform înţelegerii din contract.

Nu aţi răspuns pentru asta, domnilor, iar acum refaceţi traseul dezastrului pentru Cuprumin. V-aţi bătut joc de speranţele oamenilor minţind că le veţi asigura locuri de muncă sigure. Nu aveţi soluţii, deşi vă erau la îndemână nu aţi acţionat. După mai bine de 1 an de guvernare anunţaţi că dacă la Cuprumin nu se va finanţa activitatea, până la sfârşitul anului se va închide. Se pare că după ultimele declaraţii făcute de ministrul Vosganian, prin care se încearcă să se ascundă incompetenţa USL-ului, soarta Cuprumin este pecetluită”, concluzionează deputatul PDL într-un comunicat de presă.


 

Taguri: Clement Negrut, acuza, USL, reface, traseul, dezastru, Cupru Min, Abrud, deputat, PDL, Varujan Vosganian, ministru, economiei

Ratari

Criticisme (1)

!!!
07-07-2013
Nenocitule !!! Se privatizeaza Cupruminu din cauza ca l-ati muls voi, mai nenorocitilor care sunteti, in mfrunte cu zeus( basexu), cu Udrea, cu Sulfina, cu Blaga si taoata satra voastra de nenorociti ! Ne-ati vandut tara!! Ati luat 20 de miliarde de euro imprumut sa va umpleti buzunarele !! Si nu le-ati dat cand a trebuit, si s-au mai adunat in 8 miliarde datorii ... Nenorociti ordinari !!
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>