#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Cei mai buni elevi militari de la Alba Iulia premiati de primaria ... Vulcan

Cei mai buni elevi militari de la Alba Iulia premiati de primaria ... Vulcan

Revista nr. 190 | 23-06-2013 | Alexandru Mitchievici


La Alba Iulia a a vut loc festivitatea absolvirii Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” de către cea de a 62-a promoţie ce poartă numele „Aurel Vlaicu – 100”.

Alături de col. Marcel Domşa, col. Gheorghe Orian şi prof. Dorina Trifon - directoarea colegiului, s-au aflat generalul de brigadă Mihai Cingu, şeful Instrucţiei şi Doctrinei din Statul Major al Forţelor Terestre, col. Gigi Fulga, reprezentantul SMG, ÎPS Irineu, Florin Roman şi Alin Cucui - vicepreşedinţi ai CJ Alba, Gabriel Rustoiu - directorul Muzeului Naţional al Unirii, Adrian Agîrbiceanu - comandantul CMJ Alba, Sofica - comandantul ISU, Ioan Nicolae căbulea - comandantul IPJ Alba, lt.-col. Cornel Oltean - şeful BIR Alba etc.

Un moment special a fost predarea cheii colegiului de către absolventa Alexandra Oltean şi primirea acesteia de către eleva plt.adj. Paula Comşa.

Statul Major al Forţelor Terestre a acordat diplome si bani (200 lei) elevilor care au obţinut rezultate la faza naţională a olimpiadelor şcolare şi diplome cadrelor didactice care i-au îndrumat:

El.plt.adj. Comşa Paula – menţiune la faza naţională a olimpiadei de psihologie îndrumată de către doamna profesor Dura Simina

El.sg,maj. Pătruţiu Dan - menţiune la faza naţională a olimpiadei de religie

El.cap. Ani-Oniţa Daniela - menţiune la faza naţională a olimpiadei de religie, ambii îndrumaţi de către profesor Ioan Nistor.

Banii au fost din partea Fundaţiei Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruinţă, care a mai acordat şi o Tabletă E-BODA elevei cu cea mai mare medie în cei patru ani de liceu, respteciv eleva plutonier adjutant Oltean Alexandra.

Premiul de onoare „Colonel (r) dr.ing. ANASTASIU GABRIEL” în valoare de 100 lei a fost acordat elevului TĂBAN OVIDIU din clasa a XI-a C pentru rezultate foarte bune la chimie şi media 10 la purtare.

Premiul de onoare „Col.(r)ing. CONSTANTIN HUREZEANU” în valoare de 100 de lei a fost acordat celui mai bun elev la matematică, respectiv COSTIN ALEXANDRU IOSIF – XII B.

Premiul de onoare „Colonel (r) ing. MIHAI RADU ELIAT” în valoare de 100 lei elevului cu cele mai bune rezultate la informatică şi media 10 la purtare. Premiul a fost acordat elevului POPESCU ADRIAN – XI C.

Premiul de onoare Emil Ştefan” pentru rezultate foarte bune la fizică, în valoare de 100 lei, a fost acordat elevei plt.maj. STAN ADINA – XII A.

Cele patru premii au fost sponsorizate de către S.C. Diafan SRL din Alba Iulia.

Premiul de onoare Colonel (r)ing. Nicolae MOSORA, în valoare de 100 lei, sponsorizat în acest an şcolar de către colonel (r) Alexandru Stanciu se acordă, conform regulamentului, absolventului dintre primii 5 în ordinea mediilor, care a fost desemnat prin vot, de către colegi, drept “cel mai bun camarad”. Anul acesta premiul a fost acordat elevului REBREANU DORU – XII B.

Premiul de onoare „Comandor Spânu ZAMFIR”  ajuns la cea de a treia ediţie, în valoare de 100 lei, se acorda elevului sergent BURICEA GABRIEL din XI A care a avut cea mai bună prestaţie sportivă în acest an şcolar.

Premiul de onoare Colonel (r) „Alexandru Stanciu” pentru cea mai bună activitate la limba şi literature română, în valoare de 100 lei a fost acordat elevului frt. CREŢU COSMIN – IX C.  Premiile sunt sponsorizate de S.C. Agras din Alba Iulia.

Premiul pentru cele mai bune rezultate la limba franceză, elevei plutonier Cambrea Mădălina, în valoare de 200 lei. Premiul a fost sposorizat de către absolventul veteran, promoţia 1945 Buchholzer Corneliu.

Premiul de onoare General-maior (r) Gheorghe Răbăcel, care a îndeplinit funcţia de comandant al colegiului în perioada 1978-1988, în valoare de 200 lei, a fost acordat elevei plutonier CAMBREA MĂDĂLINA – XI B. Premiul se acordă, conform statutului, unui elev din clasele IX-XI, care a obţinut media general cea mai mare şi nota 10 la purtare.

Premiul de onoare Colonel (r) Voicu CIOARĂ, comandant al Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” în perioada 1997-2008, în valoare de 200 lei, a fost acordat absolventei OLTEAN ALEXANDRa.

Premiul de onoare al primei promoţii ce a absolvit la Alba Iulia şi poartă titlul „General-maior Cristache Ştefănescu” a fost acordat elevului cu cele mai bune rezultate la disciplina pregătire militară. Premiul a fost constituit şi sponsorizat de către domnul colonel (r) Uţiu Ioan, absolvent al colegiului nostru, promoţia 1978. Premiul este în valoare de 200 lei şi se acordă elevului sergent CĂRĂUŞU ANDREI – XI B.

Premiile de onoare “SARMISEGETUSA” ajunse la a patra ediţie (cu sprijinul Primăriei Vulcan), în valoare de 500 lei fiecare, au fost acordate celor mai buni elevi din fiecare an de studiu, şi celui mai bun elev din colegiu. Aşadar, vor beneficia de acest gest de mărinimie din partea Asociaţiei Judeţene a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere Hunedoara, preşedinte căruia este colonel (r) Dănilă Moldovan, următorii elevi:

Elev frt. Pavel Aurora – IX -  500 lei
Elev cap. Fusu Casiana – X – 500 lei
Elev plt. Cambrea Mădălina – XI  - 500 lei
Elev plt.maj. Stan Adina – XII – 500 lei

La final a avut loc defilarea elevilor colegiului, deschisă de către comandantul Colegiului Militar Liceal Mihai Viteazul, col. Marcel Domşa, şi locţiitorul acestuia col. Urian Gheorghe, urmaţi de Drapelul de Luptă străjuit de garda drapelului condusă de dl. plt.adj. Ştef  Ovidiu şi de către drapelul de identificare al colegiului.

Elevii cls. a XII-a au fost conduşi şi îndrumaţi de cpt. Gîndilă Florin, plt.maj. Radu Adrian şi plt.maj. Popa Sebastian.

Au fost alături membrii Fanfarei Diviziei 4 Infanterie „Gemina” – dirijor maior Mircea Curteanu.


 

Taguri: cei mai buni, elevi, militari, Alba Iulia, premiati, primaria, Vulcan, judetul, Hunedoara

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>