#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Albaiulianul Mihnea Costachi, locul 2 la openul international de la Baile Felix

Albaiulianul Mihnea Costachi, locul 2 la openul international de la Baile Felix

Revista nr. 188 | 05-06-2013 | Alexandru Mitchievici


Openul internaţional de şah Cupa Felix a ajuns la a 28-a ediţie, reunind 102 de sportivi din România, Ungaria şi Olanda. Printre aceştia motăm prezenţa a 4 maeştri internaţionali, 2 maeştri FIDE, 3 maeştri naţionali şi 18 candidaţi de maeştri.

Juniorul Mihnea Costachi (13 ani) a confrimat încă o dată, reuşind să obţină locul 2, cu 5,5 puncte din 7 posibile. Sportivul albaiulian s-a aflat la doar o jumătate de punct în urma învingătorului Andrei-Mihai Bonte din Baia Mare.

Juniorul clubului CSU Alba Iulia a obţinut 4 victorii şi 3 remize. A reuşit să termine competiţia neînvins, deşi a avut cei mai dificili adversari dintre toţi participanţii la concurs.

De notat faptul că Mihnea a obţinut cel mai bun rezultat într-un turneu de seniori, un rezultat care i-a adus juniorului albaiulian câştigarea a 37 de puncte la coeficientul ELO.

La egalitate de puncte cu Mihnea Costachi, dar având coeficienţi de departajare Bucholtz inferiori s-au clasat alţi 6 jucători cotaţi la start printre favoriţii la câştigarea turneului, printre care şi antrenorul său Marius Ceteraş (clasat pe locul 8), dar şi maeştri internaţionali Nad-Titus Petre (Cluj-Napoca), Mihai Grunberg (Timişoara), Codruţ Florescu (Deva) şi Dan Bogdan (Timişoara) şi maestrul Janos Helmer (Cluj-Napoca).


 

Taguri: albaiulianul, Mihnea Costachi, locul 2, openul, international, Baile Felix, sah, Andrei Mihai Bonte, Baia Mare

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>