#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Ziua Universala a iei traditionale romanesti

Ziua Universala a iei traditionale romanesti

Revista nr. 188 | 06-06-2013 | Alexandru Mitchievici


Pe 24 iunie vom sărbători împreuna Ziua Universală a Iei tradiţionale româneşti, oriunde s-ar afla pe Planetă. IA este matricea noastră culturală, un simbol al identităţii şi creativităţii spaţiului românesc, care dăinuie din timpuri străvechi. Noaptea de 23 spre 24 iunie este Noaptea Sânzienelor şi totodată un bun prilej de a face cunoscută în lume o frumoasa tradiţie românească alături de piesa principală din portul nostru tradiţional - IA.

Pentru a sărbători Ziua Universală a Iei, alături de alte zeci de localităţi din lume, Centrul de Cultura „Augustin Bena” Alba vă invită să participaţi la concursul de fotografie lansat pe pagina de facebook a instituţiei la adresa

www.facebook/cultura.alba sau simplu Cultura Alba

Regulamentul concursului este foarte simplu: ne îmbrăcăm în IE sau cămaşă tradiţională românească, ne fotografiem şi încărcăm pozele pe pagina de facebook amintită sau căutăm în lăzile cu vechituri şi postăm o fotografie veche cu frumosul port tradițional românesc sau postăm una din legendele cunoscute ale Sânzienelor.

Vom îmbrăca astfel pentru o zi planeta în IE şi vom promova împreuna una din cele mai frumoase tradiţii româneşti SÂNZIENELE!

Cea mai reprezentativă fotografie va fi postată pe pagina de facebook LaBlouseRoumaine, unde va exista o aplicaţie prin care vor putea fi vizualizate toate pozele pe întreg mapamondul, iar cea mai frumoasă legendă va fi premiată de Centrul de Cultură Augustin Bena cu un set de cărţi şi un curs gratuit de artă fotografică.

Concursul se va finaliza în data de 23 iunie în cadrul unui eveniment public.

Centrul de Cultură Augustin Bena Alba vă aşteaptă să transformăm împreună IA în brand de ţară.


Prof. Daniela Floroian
Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba


 

Taguri: ziua, universala, ia, traditionala, romaneasca, sanzienele, 24 iunie, concurs, foto, vechi, ii

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>