#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Albaiulianul Mihnea Costachi, 3 medalii la Campionatul National de Sah pentru juniori

Albaiulianul Mihnea Costachi, 3 medalii la Campionatul National de Sah pentru juniori

Revista nr. 180 | 13-04-2013 | Alexandru Mitchievici


În perioada 1-12 aprilie 2013 în staţiunea Călimăneşti-Căciulata a avut loc finalele Campionatul Naţional de juniori la şah. Printre cei 350 de sportivi s-au aflat şi juniorii albaiulieni Mihnea Costachi, Adrian Sechereş şi Radu Ţâmpea, care din acest an reprezintă CSU Alba Iulia. Cei 3 au fost insoţiţi de antrenorii Marius Ceteraş şi Florin Ungurean.

Mihnea Costachi a început mai greu competiţia, obţinând doar locul 4 în proba de şah clasic, dar s-a mobilizat total pentru următoarele 3 probe de concurs.

În proba de dezlegări a câştigat o medalie de argint în proba de dezlegări (rezolvări de probleme); de remarcat că nu este una dintre probele favorite ale lui Mihnea, la cele mai multe dintre ediţiile anterioare juniorul albaiulian nici măcar nu a luat startul în această probă.

Finalul a aparţinut lui Mihnea Costachi care a reuşit două titluri naţionale - în probele sale favorite, de şah rapid şi blitz.

Remarcăm faptul că Radu Tâmpea s-a calificat în premieră într-o finală de campionat naţional de juniori: având 7 ani, el a evoluat în cadrul categoriei băieţi 8 ani, fiind cu un an mai mic decât majoritatea participanţilor la competiţie. Mezinul lotului albaiulian a jucat cu mult curaj, clasându-se pe locul 4 la şah rapid, locul 4 la blitz, locul 6 la dezlegări şi locul 12 la şah clasic.

Evoluând mult sub posibilităţile sale, Adrian Sechereş (care este candidat pentru titlul de maestru) a reuşit să obţină clasări superioare în toate cele patru probe la care a participat: locul 5 la dezlegări, locul 6 la şah rapid, locul 6 la blitz şi locul 11 la şah clasic.

În urma rezultatelor obţinute, toţi cei trei juniori ai CSU Alba Iulia au fost incluşi în loturile naţionale de juniori la categoriile lor de vârstă. Antrenorul Marius Ceteraş ne anunţă că nici unul dintre cei trei sportivi nu va intra însă în vacanţă: Mihnea Costachi şi Adrian Sechereş au fost selecţionaţi în echipa României de juniori, care se va deplasa săptămână viitoare în Turcia pentru un meci test cu echipa ţării gazdă, în timp ce Radu Ţâmpea se va pregăti intens în perioada următoare pentru Campionatul Mondial Şcolar de copii care se va desfăşura în Grecia la începutul lunii mai.


 

Taguri: albaiulianul, Mihnea Costachi, 3 medalii, campionatul, national, sah, pentru, juniori, Radu Tampea, Adrian Secheres

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>