#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Ioan Bocsa a revenit la Alba Iulia sa ne rosteasca Alfabetul gandurilor sale

Ioan Bocsa a revenit la Alba Iulia sa ne rosteasca Alfabetul gandurilor sale

Revista nr. 14 | 17-01-2010 | Alexandru Mitchievici

Sărbătoare la mall-ul albaiulian, sărbătoare datorată prezenţei lui Ioan Bocşa...
Interpretul şi culegătorul de folclor născut la Oarda de Jos Ioan Bocşa şi-a prezentat cea mai recentă carte, „Alfabetul gândurilor mele”. De altfel, aşa cum a afirmat chiar sărbătoritul, Ioan Bocşa, pentru el, Acasă (cu A, adică a mare) rămâne locul acela minunat de pe Mureş care se numeşte Oarda de Jos, un loc care de la plecarea lui Bocşa la Cluj a devenit cartier al oraşului Alba Iulia.
Prezentarea lui Bocşa celor prezenţi a fost făcută de gazda evenimentului, Mirela Străjan, un demers căruia i s-a alăturat şi primarul Mircea Hava. De altfel, numeroase figuri publice au fost în public la Alba Mall (între care Ion Dumitrel, Sorin Bumb).
Printre invitaţii lui Ioan Bocşa veniţi să cânte s-au numărat Dumitru Fărcaş – cel mai cunoscut taragotist din România, tânăra Roxana Reche, interpretul Sergiu Cipariu (care în 2009 a fost preşedintele juriului Festivalului Naţional de Folclor Strugurele de Aur de la Alba Iulia), Ovidiu Olar - din Hunedoara, un urmaş al lui Drăgan Muntean (după cum l-a numit Ioan Bocşa), tânărul naist albaiulian Alexandu Pal, Veronica Macarie Moldovan, renumitul interpret bănăţean Traian Jurchelea, Ionuţ Fulea – un interpret care adesea se află şi cântă alături de Ioan Bocşa la diferite evenimente culturale. Costică Sârbu, un fost director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, a fost pe scenă lângă Puiu Bocşa, unde a recitat câteva versuri.
Iar în public i-am văzut pe câţiva din apropiaţii săi din Alba Iulia: profesorul Iosif Fiţ – dirijor, profesoara şi interpreta Teodora Zărnescu, Gligor Udrea – directorul Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia, mai mulţi elevi din Alba membri în Grupul Icoane al profesorului Ioan Bocşa. Trebuie să ne aducem aminte că Ioan Bocşa (Puiu cum îi spun prietenii) a fost la un moment dat profesor de muzică la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia.
Deşi a fost gândită să dureze o oră, manifestarea a durat mai bine de două ore – un eveniment care a făcut ca imensa piaţă centrală din Alba Mall să fie aglomerată, cum nu prea se întâmplă de obicei. Sute de oameni, din Alba Iulia şi dinprejur, au luat parte la sărbătoarea adusă de prezenţa lui Ioan Bocşa. Cărţile puse la vânzare, peste 400, s-au epuizat până la finalul evenimentului, deşi preţul cărţii nu este foarte mic (35 lei), dar merită, pentru că e vorba de Ioan Bocşa, pentru că albaiulienii îl simt de al lor. Chiar dacă a ajuns important universitar la Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj, Bocşa rămâne foarte iubit la Alba Iulia.


Ioan Bocsa a revenit la Alba Iulia sa ne rosteasca Alfabetul gandurilor sale Ioan Bocsa a revenit la Alba Iulia sa ne rosteasca Alfabetul gandurilor sale Ioan Bocsa a revenit la Alba Iulia sa ne rosteasca Alfabetul gandurilor sale Ioan Bocsa a revenit la Alba Iulia sa ne rosteasca Alfabetul gandurilor sale Ioan Bocsa a revenit la Alba Iulia sa ne rosteasca Alfabetul gandurilor sale Ioan Bocsa a revenit la Alba Iulia sa ne rosteasca Alfabetul gandurilor sale Ioan Bocsa a revenit la Alba Iulia sa ne rosteasca Alfabetul gandurilor sale Ioan Bocsa a revenit la Alba Iulia sa ne rosteasca Alfabetul gandurilor sale Ioan Bocsa a revenit la Alba Iulia sa ne rosteasca Alfabetul gandurilor sale Ioan Bocsa a revenit la Alba Iulia sa ne rosteasca Alfabetul gandurilor sale Ioan Bocsa a revenit la Alba Iulia sa ne rosteasca Alfabetul gandurilor sale Ioan Bocsa a revenit la Alba Iulia sa ne rosteasca Alfabetul gandurilor sale Ioan Bocsa a revenit la Alba Iulia sa ne rosteasca Alfabetul gandurilor sale Ioan Bocsa a revenit la Alba Iulia sa ne rosteasca Alfabetul gandurilor sale
Taguri:Ioan Bocsa, a revenit, la Alba Iulia, sa ne rosteasca, Alfabetul, gandurilor, sale, Oarda de Jos, Cluj, Alba Mall, Mirela Straja

Ratari

Criticisme (3)

mariana
02-12-2012
Ajutati-ma va rog sa intru in posesia cartii. Multumesc mult
Raspunde
Rusu Catalina
16-11-2014
De unde se poate achizitiona cartea?
Raspunde
lazar elisabeth
24-12-2015
...am placerea sa frunzaresc aceasta carte...am asteptat cu nerabdare sa ajung acasa ,sa intru pe internet si sa o comand....si cu stupoare am descoperit ca nu am de unde....va rog impetuos sa imi spuneti de unde sa o cumpar.....O VREAU....Alfabetul gandurilor mele
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>