#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 

O firma din Blaj a vandut carne de cal cu eticheta de carne de vita

Revista nr. 173 | 21-02-2013 | Alexandru Mitchievici


Directorul Agenţiei Naţionale Sanitar-Veterinare, Mihai Turcanu, a anunţat că o firmă a vândut carne de cal cu etichetă de carne de vacă.

Reprezentanţii depozitului din Blaj au recunoscut că au schimbat etichetele, prezentând carnea de cal drept carne de vită. Depozitul a folosit de asemenea etichetele unor firme cunoscute. Firma din Blaj a primit o amendă de 12.000 lei.

Legat de acest subiect, prefectul de Alba a declarat: „În lăzile care conţin carne se găsesc câte 10 pachete. Legea spune că pe fiecare pachet trebuie să fie etichetă. Cei de la abatoare pun eticheta doar pe cutie, astfel că firma din Blaj a facut copii după eticheta originală şi a pus-o pe fiecare pachet, pentru ca cel care cumpără carnea la pachet să ştie ce conţine. În urma alertei rapide primite de DSVSA Alba, s-a dispus ridicarea întregii cantităţi de carne de la firma respectivă, aproximativ 400 kg, iar împreună cu Poliţia economică şi Garda Financiară s-au ridicat documentele contabile şi calculatoarele firmei pentru verificări amănunţite. Deocamdată nu s-a confirmat faptul că ar fi vorba de carne de cal etichetată drept carne de vită. Am dispus efectuarea de analize, iar rezultatul îl vom şti în 2-3 zile”...

De semnalat faptul că un abator din Vinţu de Jos taie cai şi prelucrează carne de cal...


 *Firma din Blaj se numeşte Ady Salve...

Taguri: societate, Blaj, a vandut, carne, cal, eticheta, vita

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>