#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator

PDL, un brand obosit

Revista nr. 173 | 21-02-2013 | Alexandru Mitchievici


PDL, un brand obosit

Se pare că Băsescu nu mai are nevoie de PDL: acest partid pe care l-a creat din răposatul FSN nu-i mai este de nici un folos liderului suprem de la Palatul Cotroceni. Declaraţiile radicale, contrele, strâmbele, fisurile apărute în PDL în ultimele zile arată că Băsescu şi-a luat mâna de pe partid.
Atacurile Elenei Udrea au fost lansate întotdeauna numai cu acceptul lui Băsescu, aşa că noile critici formulate la adresa lui Vasile Blaga indică faptul că Băsescu vrea o schimbare majoră: ori un PDL nou care să fie condus de Elena Udrea, ori un partid nou care să rupă o parte din PDL şi o bucată din PNL.

Pe fondul acesta de nervozitate accentuată în PDL au venit zvonuri legate de realizarea unui nou partid... de dreapta evident.

Ca o supremă coincidenţă, Cătălin Predoiu (fostul ministru al justiţiei în Guvernele Tăriceanu şi Boc care a trecut de la PNL în tabăra lui Băsescu) a declarat că România are nevoie de o forţă politică nouă, de centru-dreapta. Prin urmare, Predoiu vrea să pună bazele unui nou partid de centru-dreapta.
Pentru cei care au uitat, Predoiu este unul din cei 3 premieri interimari (Cătălin Predoiu, Lucian Croitoru şi Liviu Negoiţă), scoşi din joben de Băsescu în anul 2009, pentru ca la final la Palatul Victoria să ajungă acelaşi greu de demis, Emil Boc.

Noul partid de dreapta ar urma să strângă laolaltă tabăra Elenei Udrea (dacă pierde lupta pentru şefia PDL-ului), intelectualii lui Băsescu şi nemulţumiţii din PNL: primarul de la sectorul 1 – Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, poate chiar rebelul Ludovic Orban sau fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu. Şeful noului partid ar urma să fie însuşi Elena Udrea, o umbrelă perfectă pentru Băsescu, atunci când i se va încheia al doilea mandat prezidenţial acordat de Curtea de la Bruxelles şi Curtea Constituţională a României.

Brandul PDL e prea obosit. Cu o imagine uzată, zdrenţuită, PDL-ul îşi aşteaptă sfârşitul. În acest an, după convenţia naţională, sau în 2014, PDL-ul va dispărea, ca nume cel puţin. Numele e odios pentru electorat.


Editorial părut miercuri, 22 februarie 2013, în ziarul Informaţia de Alba, semnat de Iulian Brok


 

Taguri: PDL, brand, obosit, Elena Udrea, Vasile Blaga, numele, va disparea, Catalin Predoiu, Basescu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>