#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator

Dar daca prin vinele lui Johannis curge sange de liberal...

Revista nr. 173 | 21-02-2013 | Alexandru Mitchievici


Dar dacă prin vinele lui Johannis curge sânge de liberal...

Breaking news, Ediţie Specială, News Alert, Anunţ-Şoc – cum spun unii colegi din presă niţel mai exaltaţi. Primarul Sibiului, profesorul de fizică Klaus Johannis, a trecut la PNL. Ar spune unii că este o mare lovitură de imagine pentru Crin Antonescu, în ultima vreme contestat în interiorul PNL-ului (contestat în primul rând pentru aducerea lui Gigi Becali în PNL, pentru alungarea lui Andrei Chiliman şi a Adrianei Săftoiu).

Alţii ar spune că este o magistrală lovitură de teatru, prin care Antonescu îşi consolidează poziţia în cadrul USL-ului, acolo unde PSD-ul este tot mai puternic şi Ponta tot mai încrezător. Este un mod foarte abil prin care Antonescu îi arată pisica lui Ponta. De ce spunem acest lucru? În aceste luni de la preluarea guvernării, premierul Ponta a acumulat multă putere şi de asemenea (aşa s-a întâmplat cu toţi premierii în primul an de guvernare) va creşte la capitolul încredere publică. La finalul anului 2013, dar chiar şi în cursul anului 2014 dacă va gestiona bine situaţia economică, Ponta va fi în apogeul puterii sale politice, al încrederii publice, şi nu ar fi exclus să-i tragă preşul lui Antonescu şi să candideze la preşedinţie din partea unui super-PSD. Acum preşedintele PNL-ului vine şi propune un nume care ar putea face parte în anul 2014 dintr-un tandem... Antonescu-Johannis (unul premier-altul preşedinte, indiferent care pe ce funcţie va fi).

Eu ca ardelean mă bucur de alegerea lui Antonescu de a-l aduce pe primarul Johannis în PNL: poate vor învăţa şi cei din presa centrală cum se scrie corect Klaus Johannis şi Hermannstadt (adică Sibiu). Îmi aduc aminte de cântecul ala cu „ce frumoasă e germana când o-nveţi c-o tipă”... Eu aş spune ce frumoasă e germana când o-nveţi cu un primar sas care are şanse să candideze şi să câştige preşedinţia României! Ce imagine ar avea România în străinătate, la Bruxelles, la Paris sau la Berlin, cu Johannis preşedinte după două mandate băsesciene!

Bineînţeles că tot ceea ce scriem aici sunt simple speculaţii, ipoteze de lucru. De vină este scenarita noastră cronică, adânc înrădăcinată în spaţiul carpato-dâmboviţeano-bizantin.
Dincolo de toate aceste presupuneri, dacă prin vinele sasului Johannis curge sânge de liberal autentic?


Editorial părut joi, 21 februarie 2013, în ziarul Informaţia de Alba, semnat de Iulian Brok


 

Taguri: dar, daca, vinele, Johannis, curge, sange, liberal, Crin Antonescu, PNL, membru, sas, primar, Sibiu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>