#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator

Oda iubitilor conducatori

Revista nr. 173 | 20-02-2013 | Alexandru Mitchievici


Odă iubiţilor conducători


„Mulţumim din inimă conducătorilor judeţului, care în ultimele cincinale (Ion Dumitrel – un cincinal şi jumătate, Mircea Hava trei cincinale jumătate, deocamdată) au luptat neobosit pentru propăşirea judeţului şi-a municipiului nostru, oameni vizionari care nu au precupeţit nici un efort pentru dezvoltarea plenară a judeţului, în toate sectoarele de activitate”, cam aşa ceva a declarat un distins revoluţionar, poate chiar cel dintâi revoluţionar din Oraşul nostru Martir. Declaraţia este un „periaj” în toată regula făcută lui Ion Dumitrel şi Mircea Hava cu prilejul sărbătorii de 45 de ani de la înfiinţarea judeţului Alba.

Evident că Ion Dumitrel a făcut multe pentru cultura judeţului Alba, dar asta nu înseamnă că trebuie să-l canonizăm sau sanctificăm încă din timpul vieţii. Cu siguranţă că nici nu i-ar conveni. Mai are multe de făcut pentru judeţ, mai ales pentru cultura judeţului nostru...

În urmă cu vreo 6-7 ani acelaşi revoluţionar îi înfiera cu mânie proletară pe cei doi lideri ai PD Alba, dar vremurile acelea au fost uitate.

Revenind la periajul făcut cu un elan revoluţionar demn de cauze mai nobile, realiste, credem că vremea unor astfel de declaraţii de admiraţie a cam trecut: cu siguranţă că vremea odelor s-a încheiat în 1989, chiar dacă s-a mai practicat şi după 1989: de ode au beneficiat şi Iliescu şi Constantinescu, iar în ultimii ani şi Băsescu (Andreea Pora, Robert Turcescu şi Ion Cristoiu ştiu cel mai bine despre exerciţiile de slugărnicie).

Se pare că libertatea nu ne-a învăţat pe toţi că democraţia înseamnă responsabilitate, onestitate dar şi realism. Orice bilanţ (aşa cum a fost împlinirea celor 45 de ani) trebuie să fie moment reflecţie pentru lucrurile reuşite, dar mai ales pentru cele care nu merg bine.

Să încheiem în aceeaşi notă, aşadar: Sincere felicitări bravilor eroi ai muncii care au reuşit cu eforturi susţinute să plaseze judeţul şi municipiul la loc de cinste pe tabloul fruntaşilor în întrecerea capitalistă, dar cu faţă umană. Ura, ura, uraaaa!


Editorial apărut marţi, 19 februarie 2013, în ziarul Informaţia de Alba, semnat de Iulian Brok


 

Taguri: oda, iubitilor, conducatori, laude, judet, aniversare, 45 de ani, limbaj, lemn

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>