#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator

Sanctitatea Sa Demisia si Prefericitul Referendum

Revista nr. 173 | 19-02-2013 | Alexandru Mitchievici


Sanctitatea Sa Demisia şi Prefericitul Referendum

Televiziunile româneşti au anunţat că preşedintele Traian Băsescu a fost la Vatican într-o vizită oficială: a fost ultima întâlnire administrativă, oficială, a Papei Benedict XVI. Obosit de viaţă, Suveranul Pontif se va retrage la o mănăstire, se va retrage pentru rugăciune şi contemplare, după cum s-a anunţat.

Papa de la Roma şi-a dat demisia… aceasta este ultima ştire, frumos, avid preluată de presa românească, doritoare de senzaţionalisme, ieftine sau scumpe.

Evident emoţionat, preşedintele Băsescu a declarat că a fost o întâlnire specială, care va rămâne în inima sa pentru todeauna. Eu personal nu pot înţeleg ce au putut discuta cei doi, că doar Papa nu face tranzacţii, nici cu blugi, nici cu whiskey, nici măcar cu case de la Primărie. Papa de la Roma nu vinde, nu trafichează nici vapoare, nici case, nici dosare de filaj. Singurul trafic pe care îl face Papa este cu… Dumnezeu, dar este un liber schimb de rugăciuni, de gânduri bune, paşnice, de sentimente.

Papa Benedict XVI e liber de contract. Demisia papaei a demonstrat că reprezentanţii Bisericii, chiar dacă sunt urmaşii direcţi ai Sfântului Petru, au o limită, fizică, umană. Ajuns la 85 de ani, germanul papă a simţit că nu mai poate… şi s-a retras, pur şi simplu, bulversând o lume care nu a mai asistat la o demisie papală de vreo 600 de ani.

Băsescu s-a întâlnit fizic cu Papa Benedict, dar nu s-a întîlnit cu smerenia, cu onoarea, cu bunul simţ, cu decenţa Sfântului Părinte. În vara anului 2012, Băsescu a demonstrat că nu dă doi bani pe valorile umane, că nu bagă în seamă poporul, nici măcar atunci când se răscoală. Având susţinerea nemijlocită a diavolului popular-european, în ultimul an de zile ateistul Băsescu a urinat şi pe Sanctitatea Sa Demisia, dar şi pe Prefericitul Referendum al poporului român. Amin!


Editorial apărut luni, 18 februarie 2013, în ziarul Informaţia de Alba, semnat de Iulian Brok


 

Taguri: sanctitatea, demisia, prefericitul, referendum, papa, Benedict XVI, s-a intalnit, Traian Basescu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>