#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Uniunea Europeana dedica anul 2013 cetatenilor din Regiunea Centru

Uniunea Europeana dedica anul 2013 cetatenilor din Regiunea Centru

Revista nr. 173 | 22-02-2013 | Alexandru Mitchievici


Centrul Europe Direct Regiunea Centru este la disoziţia celor interesaţi să afle amănunte legate de Uniunea Europeana, drepturile de cetăţean european, pentru revendicarea acestor drepturi dar şi pentru aflarea obligaţiilor ce revin prin calitatea de cetăţean al Uniunii Europene. În anul 2013 Uniunea Europeană îşi concentrează atenţia asupra cetăţenilor pentru a se asigura că aceştia îşi cunosc mai bine drepturile de cetăţean al Uniunii Europene.

Simion Creţu, directorul ADR Centru, a precizat: „Sunt multe drepturi care derivă din calitatea de cetăţean european, însă de multe ori oamenii nu ştiu de existenţa lor. Anul european al cetăţenilor are drept scop explicarea acestor drepturi şi garantarea faptului că cetăţenii le cunosc şi nu întâmpină dificultăţi în exercitarea lor. În urma unui sondaj realizat la nivel european a reiesit că şi cetăţenii din România îşi doresc crearea unui adevarat spaţiu european în care să poată să locuiască, să lucreze, să se deplaseze, să studieze şi să facă cumpărături, fără să se confrunte cu formalităţi administrative impovărătoare sau cu acte de discriminare. Cetăţenii chestionaţi au atras atenţia asupra diverselor probleme existente, în special cele legate de respectarea drepturilor UE la nivel local, chestiuni pe care Comisia Europeană le va aborda în următorul raport privind cetăţenia UE, prevăzut să fie publicat în cursul anului 2013. Pornind de la aceste fapte, în acest an prin intermediul Centrului Europe Direct ne vom uni eforturile cu cele ale reprezentanţilor Uniunii Europene, cu politicienii de pe plan naţional şi local, pentru a organiza dezbateri cu cetăţenii din cele şase judeţe ale Regiunii Centru, pentru a le asculta punctul de vedere şi a răspunde la întrebările lor”.

Lansarea oficială a Anului Cetăţeanului în România a avut loc în cadrul unui eveniment de 3 zile care a avut loc la Bucureşti. Printre cei care au vorbit la această întâlnire s-au numărat Dacian Cioloş - comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Renate Weber - Grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa din Parlamentul European, şi Niculae Idu, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în Romania. Prin intermediul Centrul Europe Direct Regiunea Centru cetăţenii din Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu vor fi informaţi asupra drepturilor pe care le au dacă vor să muncească, să călătorească sau să studieze în altă ţară a Uniunii, vor fi susţinuţi să-şi apere drepturile şi să se implice în revendicarea acestora în momentul în care le sunt încalcate drepturile.

Pentru orice intrebare referitoare la politicile şi structurile europene, legislaţia europeană, drepturile fiecărui cetaţean, iniţiativele Uniunii Europene, fondurile nerambursabile alocate de Uniune, posibilitatea de a accesa finanţări sau de a studia în Uniune, sau orice alt tip de informaţie legat de activitatea Uniunii Europene, reprezentanţii ADR Centru pot fi contactaţi la telefon 0358.403.121, sau prin e-mail la europedirect@adrcentru.ro, sau direct la sediul din Alba Iulia, str. Decebal, nr. 12.


 

Taguri: uniunea, europeana, dedica, anul, 2013, cetateni, regiunea, centru, Europe, direct, Simion Cretu, drepturi, obligatii, munca, l

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>