#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Bugetul judetului Alba in 2013 este de 295.344.060 lei

Bugetul judetului Alba in 2013 este de 295.344.060 lei

Revista nr. 173 | 25-02-2013 | Alexandru Mitchievici


Consilierii judeţeni au votat în unanimitate şi în timp record (aproximativ 15 minute) toate hotărârile, amendamentele şi punctele de pe ordinea de zi în şedinţa extraordinară dedicată Bugetului general al judeţului Alba. Grupurile politice din Consiliul Judeţean Alba (PDL, PNL, PSD şi PP-DD) au votat fără nici o reţinere Bugetul general al judeţului: din motive directe (implicarea în anumite proiecte culturale) consilierul judeţean Ionuţ Fulea nu a participat la vot.

Preşedintele CJ Alba a expus priorităţile anului 2013:
1.investiţii în infrastructură (drumuri, alimentare cu apă ş.a.) – aproximativ 30.000.000 lei
2.investiţii în sănătate – aproximativ 7.000.000 lei
3.continuarea evenimentelor culturale ale Consiliului Judeţean Alba: festivalul de folk, festivalul de teatru, festivalul Dilema, Festivalul Cetăţilor Dacice ş.a..

După votarea Bugetului, preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a declarat: „Vreau să vă mulţumesc pentru activitatea responsabilă, pentru adoptarea acestui buget la care lucrăm de câteva luni. Nu se reduce totul la 11 minute. Noi lucrăm la proiectul acetui buget de câteva luni, acum a fost doar votul propriu-zis”.

Cifrele bugetului

Bugetul general al Judeţului Alba: 295.344.060 lei (aproximativ 67.500.000 euro).
Bugetul propriu: 198.120.680 lei (aproximativ 45.336.000 euro)

din care:
Secţiunea funcţionare: 157.670.620 lei (aproximativ 36.080.000 euro)
Secţiunea dezvoltare: 40.450.060 lei (aproximativ 9.256.000 euro).


După votarea Bugetului au fost făcute mai multe declaraţii politice, din care redăm câteva:

Romul Popa, consilier judeţean PNL: „Vreau să vă mulţumesc şi pentru interesul în sfârşit pentru zona Aiudului, care este o zonă importantă istoric, cultural şi economic”.

Vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman (PNL), a declarat: „Am votat în unanimitate bugetul Consiliului Judeţean Albă, o premieră pentru administraţia judeţeană din ultimii 15 ani. Vreau să mulţumesc tuturor consilierilor pentru acest vot, inclusiv colegilor de la PP-DD care au declarat în presă că vor face Opoziţie în Consiliul Judeţean Alba. Cred că aici se votează în beneficiul cătăţenilor şi nu pentru mici chestiuni de partid care aici nu-şi au locul. Bugetul s-a construit pe scheletul bugetului din 2012, în funcţie de posibilităţi şi necesităţi.

Acum poate e momentul să fac un scurt bilanţ pentru cele 8 luni de zile de când am venit vicepreşedinte la CJ Alba ca reprezentant al USL-ului. S-a iscat o întreagă tevatură atunci, dar eu vă spun că toate punctele pe care le-am convenit în conducerea Consiliului au fost respectate cu punct şi virgulă. Unii nu dorm nici acum noaptea pentru că lucrurile funcţionează foarte bine în Consiliul Judeţean Alba. Sunt turişti lunari sau bilunari care nu dorm de grija noastră. Să stea liniştiţi că noi suntem aici nu ca să facem politică, noi facem administraţie.

Eu vă spun că datorită bunei colaborări în conducerea CJ Alba, am primit peste 120 miliarde lei vechi pentru primăriile conduse de primarii PNL şi PSD: datorită colaborării în conducerea Consiliului Judeţean am reuşit realizarea unor proiecte: este vorba de proiectul Primul Ghiozdan va funcţiona din septembrie 2013, când circa 6.000 de copii vor beneficia de ghiozdane şi rechizite; au fost aprobate modificările pentru studiul tehnic la drumul Vurpăr-Pâclişa; am reuşit să oferim finanţare pentru reabilitarea drumului de la Teleac şi reparatia podului peste Ampoi; finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean la Blandiana şi Galda-Întregalde; finanţare pentru modernizarea drumului în interiorul localităţii Şpring; lucrări de alimentare cu apă la Vingard, Şpring, Draşov, Cunţa. De asemenea realizarea sălii multifunctionale la Teatrului „Prichindel” cu cinematograf 3 D. La Baia de Arieş vom asigura co-finanţarea pentru Căminul pentru persoane cu probleme psihice, un proiect finanţat de Banca Mondială cu 1.000.000 euro şi prin care vor fi create circa 50 de noi locuri de muncă”.

Florin Roman a făcut şi o atenţionare specială, spre unii din colegii din PNL: „Eu vă spun că dacă partidul care m-a trimis aici îmi va cere să fac scandal în Consiliul Judeţean, în acel moment îmi voi da demisia din funcţia de vicepreşedinte CJ Alba”.

Alin Cucui (PDL), vicepreşedinte al CJ Alba: „Faptul că azi avem un buget se datorează tuturor colegilor, inclusiv cei din PP-DD, aparatului propriu al Consiliului Judeţean. Chiar dacă echipa de la conducerea Consiliului Judeţean este nouă, sper că vom reuşi să continuăm toate proiectele culturale demarate în urmă cu 6-7 ani de zile”.


 

Taguri: bugetul, general, judetul, Alba, 2013, votat, unanimitatea, 295.344.060 lei

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>