#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Michele Sabban, presedinta ARE, sustine Alba Iulia pentru castigarea statutului de capitala regionala in Romania

Michele Sabban, presedinta ARE, sustine Alba Iulia pentru castigarea statutului de capitala regionala in Romania

Revista nr. 173 | 21-02-2013 | Alexandru Mitchievici


La Alba Iulia a început prima şedinţă a Adunării Regiunilor Europene în anul 2013, eveniment la care participă reprezentanţi ai unor regiuni din 20 de ţări din zona europeană: Franţa, Germania, Spania, Olanda, Belgia, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Austria, Elveţia, Turcia, Sebia, Ungaria, Cehia, România.

Reuniunea Adunării Regiunilor Europene de la Alba Iulia (21-22 februarie 2013) a început cu semnarea unui protocol de colaborare între ARE şi judeţul Alba. Cu acest prilej, Michele Sabban, preşedinta ARE, a semnat o declaraţie de susţinere a oraşului Alba Iulia în încercarea de a deveni capitală regională după reorganizarea teritorială din România. Această scrisoare va fi transmisă inclusiv premierului român Victor Ponta.

Alături de preşedinta Michele Sabban, la Alba Iulia se află şi Pascal Goergen, secretarul general al ARE.

Cu prilejul semnării acordului dintre CJ Alba şi ARE, Michele Sabban a declarat: „Vreau să-i salut pe toţi locuitorii regiunii, care deşi nu mă cunosc pot să le spun că eu deja cunosc Alba Iulia, prezenţa mea aici este legată în primul rând de politică, pentru că unii dintre membrii ARE, respectiv Alba, a dorit să organizeze una din reuniunile ARE, prima din acest an, în Alba Iulia. ARE se află în inima regionalizării în Europa, judeţul Alba se află în inima României, mă aflu la această reuniune din 3 motive: Primul pentru a-mi afirma susţinerea pentru ca Alba Iulia să devină capitală de regiune (n.a. – Regiunea Centru), în al doilea rând pentru a semna un acord care reîntăreşte cooperarea între ARE şi judeţul Alba, pentru că la Alba Iulia există un birou ARE şi în al treilea rând, la dorinţa regiunilor din România doresc să facilitez o întâlnire dintre reprezentanţii judeţelor cu comisarul Johannes Hahn pentru a discuta aceste chestiuni legate de regionalizare”.

La rândul său, Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, a declarat: „Protocolul de colaborare semnat astăzi între Consiliul Judeţean Alba şi Ansamblul Regiunilor Europene priveşte activitate şi colaborarea Biroului de la Alba Iulia - un birou (reprezentanţă ARE) care are ca rol promovarea activităţii ARE în sud-estul Europei, prezentarea nevoilor regiunilor din această parte a Europei şi de asemenea, noi, Consiliul Judeţean Alba, punem la dispoziţia secretariatului general ARE prin acest Birou doi fucnţionari ai Consiliului Judeţean Alba pentru a face legătura între ARE şi regiunile din sud-estul Europei. Cred că rolul Biroulului din Alba Iulia este unul important pentru că majoritatea judeţelor din România sunt membre ARE şi împreună dorim să creştem numărul membrilor din Europa de sud-estul Europei în această importantă asociaţie europeană. Putem să facem acest lucru şi cred că în urma discuţiilor cu reprezentanţii judeţelor suntem hotărâţi cu toţii să putem să contribuim la dezvoltarea şi creşterea rolului ARE în ceea ce priveşte viaţa locuitorilor din Europa. Mulţumesc încă o dată dnei preşedinte Michel Sabban pentru susţinerea pe o acordă Albei Iulia în ceea ce priveşte competiţia pentru capitală regională şi îi transmit că aici Alba Iulia este foarte importantă nu numai zilele acestea pentru Ansamblul Regiunilor din Europa, ci este foarte, foarte importantă şi pentru România şi istoria Românie. Aşadar dvs sprijiniţi o localitate simbol pentru românii de pretutindeni, indiferent unde trăiesc, şi faceţi un lucru foarte bun, sper, ca şi decidenţii politici din România să simtă la fel importanţa acestei localităţi aşa cum aţi transmis dvs mesaj prin această semnătură”.


 


Michele Sabban, presedinta ARE, sustine Alba Iulia pentru castigarea statutului de capitala regionala in Romania Michele Sabban, presedinta ARE, sustine Alba Iulia pentru castigarea statutului de capitala regionala in Romania Michele Sabban, presedinta ARE, sustine Alba Iulia pentru castigarea statutului de capitala regionala in Romania
Taguri: Michele Sabban, presedinta, ARE, sustine, Alba Iulia, statut, capitala, regionala, Romania

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>