#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Adunarea Regiunilor Europene in sedinta la Alba Iulia

Adunarea Regiunilor Europene in sedinta la Alba Iulia

Revista nr. 173 | 20-02-2013 | Alexandru Mitchievici


În perioada 21-22 februarie 2013 Consiliul Judeţean Alba va găzdui la Alba Iulia lucrările Prezidiului şi Biroului Executiv al Adunării Regiunilor Europene (ARE), cea mai largă reţea independentă a regiunilor de pe continentul european, ce reuneşte peste 250 de regiuni din 35 de ţări precum şi 16 organizaţii interregionale.

Pe ordinea de zi a şedinţelor ARE se află subiecte foarte importante, legate de evoluţia viitoare a organizaţiei, de pregătirea pentru adoptare a unei noi strategii de acţiune şi a unei noi formule organizatorice; de asemenea sunt anumite teme cu impact european, precum utilizarea vehiculelor electrice, lărgirea reţelei europene RUR@act de cooperare rurală sau realizarea unui parteneriat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru ameliorarea serviciilor sanitare şi îmbunătăţirea accesului la servicii sanitare de calitate.

Tot la Alba Iulia va fi definitivată şi ordinea de zi a două conferinţe importante pe care ARE le organizează în perioada următoare pe tema crizei economice mondiale. Prima dintre aceste conferinţe va avea loc la în luna martie la Varşovia şi va fi axată pe modul în care regiunile pot susţine tinerii în general şi tinerii antreprenori, în special, pentru a se descurca pe piaţa muncii şi pentru a genera dezvoltare economică. A doua conferinţă, ce va desfăşura în luna mai la Paris, beneficiind de prezenţa unor înalţi reprezentanţi europeni, se va axa, în principal, pe găsirea de soluţii financiare pentru relansarea economică a regiunilor.

Cu ocazia reuniunilor de la Alba Iulia avea loc şi o întâlnire privată între Preşedintele ARE, Michele Sabban şi reprezentanţii judeţelor din România, pentru a stabili modalităţile de îmbunătăţire a colaborării în cadrul acestei organizaţii.

De asemenea va fi reînnoit şi Acordul de Cooperare dintre judeţul Alba şi ARE: documentul comun va fi semnat de Ion Dumitrel - preşedintele CJ Alba şi Michele Sabban - preşedintele ARE.

În aceste zile la Alba Iulia vor fi prezenţi, Michele Sabban - preşedintele ARE, Pascal Goergen - secretarul general al ARE, dar şi reprezentanţi ai celor 62 de regiuni care formează cele două organisme de conducere ale organizaţiei.

De subliniat faptul că singurul birou de reprezentanţă al ARE din Europa Centrală şi de Sud-Est se găseşte la Alba Iulia, funcţionând aici din anul 2003.


 

Taguri: adunare, regiunilor, europene, sedinta, Alba Iulia, Ion Dumitrel, acord, Michele Sabban, Pascal Goegren, ARE

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>