#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Consilier local liberal din Alba Iulia acuzat de rasism si xenofobie in urma unei declaratii postate pe Facebook

Consilier local liberal din Alba Iulia acuzat de rasism si xenofobie in urma unei declaratii postate pe Facebook

Revista nr. 171 | 04-02-2013 | Alexandru Mitchievici


Scandal politic la Alba Iulia în urma unei postări pe Facebook.

Duminică, 3 februarie 2013, consilierul local din C.L. Alba Iulia Rareş Buglea, membru PNL, a pus pe Facebook o declaraţie care conţine aprecieri rasiste: tânărul consilier a declarat că femeile rome care au 5 copii şi nu demonstrează că îi poate creşte civilizat... ar trebui să fie sterilizate.

Rareş Buglea a scris pe Fecbook: „Am introdus noi apa în ţigănime... (apropo, când întrebi pe cineva de acolo unde locuieşte mai nou nu zice ţigănime, zice lângă dedeman :) ) Ei bine dragii mei acolo sa introdus apa şi un strat subţire de pavele (aşa de dragul votului) dar este total insuficient! În loc de apă va fi enorm de greu să introducem mentalitatea şi educaţia acolo şi mai ales zic eu, educaţia sexuală.... ştiu că falşii umanişti mă vor critica aspru, dar susţin în continuare sterilizarea femeii rrome, dacă dupa prima naştere la ancheta socială se dovedeşte că nu are condiţii şi nici intenţia de a creşte primul prunc în condiţii cât de cât umane! de ce o mai lăsăm să îl nască şi pe al 2-lea şi pe al 5-lea......să plătescă statul ajutoare sociale şi să punem noi zece lacăte pe poartă???? Iubesc omul indiferent de culoarea, religia, originea....lui, însă cea ce facem noi acum, adică familia de români care un copil maxim doi, iar familia de ţigani şi ma refer aici la ţiganii cei mai needucaţi şi neintegraţi...de la cinci copii în sus...este o dovadă de inconştienţă şi iresponsabilitate faţă de viitorul acestei ţări! şi cred că le asigurăm un viitor foarte „sigur” copiilor noştri, pe când vor fi ei mari, iar ponderea va fi de 5 la 1”.

În acest moment PNL Alba are o mare problemă de imagine: dacă PNL Alba nu scapă URGENT de consilierul local Rareş Buglea (care este chiar preşedinte al TNL Alba), imaginea PNL Alba riscă să fie asociată cu acest gen de declaraţii rasiste... şi atunci alţii mai mari din PNL Alba (sau chiar lideri naţionali ai PNL-ului) vor trebui să răspundă pentru declaraţiile rasiste ale consilierului local.

*Asociaţia PAKIV care militează pentru susţinerea categoriilor defavorizate, inclusiv a romilor (asociaţie la care a lucrat Rareş Buglea ca şi consilier juridic) a spus că va înainta o adresă Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru acest caz. Probabil că în orele următoare vom avea şi comunicate de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba Iulia, de la Prefectura Alba, de la CNCD şi de la liderii locali ai partidelor politice.


 

Taguri: consilier, local, Rares Buglea, liberal, Alba Iulia, acuzat, declaratii, rasiste, xenofobe, postate, facebook

Ratari

Criticisme (1)

gogu
04-02-2013
Fara suparare... Dar multi chiar daca nu spun gandesc la fel. Pacat
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>