#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Deputatul Clement Negrut il acuza pe prefectul de Alba Gheorghe Feneser de o mai veche apartenenta la serviciile secrete

Deputatul Clement Negrut il acuza pe prefectul de Alba Gheorghe Feneser de o mai veche apartenenta la serviciile secrete

Revista nr. 169 | 26-01-2013 | Alexandru Mitchievici


În conferinţa de presă a PDL Alba din 25 ianuarie 2013 deputatul Clement Negruţ a dat citire următoarei declaraţii de presă:


„Conform legii funcţia publică de prefect este o funcţie apolitică. În această accepţiune prefectul nu poate fi membru a unui partid politic şi nu poate avea nici apariţii publice prin care să se arate partizanul unui partid politic, nici să facă declaraţii care pot aduce prejudicii de imagine Instituţiei Prefectului având aprecieri pro sau contra unei formaţiuni politice.

Din păcate dl prefect nu a reuşit să-şi însuşească aceste reguli şi probabil nici nu o va face, dar merg pe prezumţia de neştiinţă fiind la început de drum. Pe viitor, chiar dacă are încă legături nevăzute cu politicul, cel puţin să nu mai facă referiri şi aprecieri politice la PDL.

Pe problema de fond, legată de concedierile care se vor face la Hidrolectrica S.A., este drept că nu am sursele de informare ale domniei sale şi nici metodele specifice de a ajunge la aceste surse (eu nu am pregătire în acţiuni de dezinformare şi manipulare).

Acum spre corecta informare a opiniei publice, doresc să se înţeleagă foarte clar clar că nu doresc ca angajaţii nici unei companii din ţara asta să-şi piardă locurile de muncă, eu militez pentru păstrarea lor şi adoptarea unor măsuri economice prin care să salvăm locurile de muncă şi să impulsionăm economia pentru crearea altora.

Baza declaraţiei mele este construită pe declaraţia dlui Remus Borza din 17 ianuarie anul curent, care este administratorul judiciar al Societăţii Hidroelectrica S.A., plătit cu 50.000 euroe pe lună din bani publici, un apropiat al Primului Ministru Victor Viorel Ponta, plătit să rezolve situaţia acestei societăţi. Ce spunea acest domn făcând referire la managementul defectuos şi pierderile Societăţii Hidroelectrica, că peste 500 de angajaţi din cei aproximativ 5.000 ai sucursalelor acestei societăţi vor fi disponibilizaţi şi se va forma o singura structură a societăţilor Hidroserv prin comasarea celor 8 sucursale din ţară. Aceste disponibilizări se vor face până în iunie 2013, în această perioadă făcându-se şi o evaluare a tuturor angajaţilor.

Ce reiese din acestă declaraţie în opinia mea: Hidroservurile vor intra iarăşi în componenţa Hidroelectrica, Hidroserv Sebeş va dispare ca entitate juridică şi doar o parte din angajaţi se vor regăsi în noua organigramă a societăţii şi aproximativ 15% din angajaţii Hidroelectrica Sebeş vor intra pe lista de disponibilizări. Actualmente numărul angajaţilor celor două societăţi Hidroelectrica şi Hidroserv Sebeş este de aproximativ 550 – în urma reorganizării propuse de administratorul judiciar Remus Borza vor rămâne maxim 400 de angajaţi. Ceea ce susţin eu a fost declarat şi de liderii de sindicat, sindicat care a protestat în faţa Hidroelectrica Bucureşti, fiind prezent la protest un număr de 125 angajaţi ai Hidroelectrica şi Hidroserv din ţară. Mai mult decât atât, dl Borza declara că disponibilizările nu vor fi însoţite de salarii compensatorii.

Ceea ce era de demonstrat s-a demonstrat, ca atare spre surprinderea probabilă a dlui prefect, m-aş bucura să nu se pună în practică acest scenariu anunţat, dar fac trimitere la o vorbă din bătrâni: „Doamne ajută, mai n-aş crede”.


Întrebat privind insinuările la „pregătirea”, „metodele specifice” şi „sursele” prefectului Gheorghe Feneşer, deputatul Clement Negruţ, dar şi senatorul Pereş şi Mihai Babiţchi (purtătorul de cuvânt al PDL Alba) au spus că prefectul a făcut parte din anumite servicii secrete româneşti.


 

Taguri: deputat, Clement Negrut, acuza, prefect, Alba, Gheorgeh Feneser, veche, apartenenta, servicii, secrete

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>