#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator

Convulsii in partidele politice la inceput de an

Revista nr. 168 | 17-01-2013 | Alexandru Mitchievici


Convulsii în partidele politice la început de an

La început de an nici unul din marile partide româneşti nu se simte prea bine: în PDL se aşteaptă un congres al cuţitelor lungi: fostul ministru de Interne Gabriel Berca a cerut chiar ca toată conducerea PDL-ului să demisioneze. Mihai Stănişoară a cerut o analiză în toate filialele PDL pentru a vedea ce rezultat a făcut fiecare la alegerile din 9 decembrie. Raluca Turcan spune că o demisie nu ar ajuta pe nimeni, eventual doar pe duşmanii partidului… Alţi doi PDL-işti de frunte, Cezar Preda şi Sever Voinescu, se acuză pe bloguri şi la televizor. După ce Preda l-a acuzat pe Voinescu de trădare în alegerile parlamentare, Voinescu nu i-a rămas dator şi s-a întrebat retoric: Există cu adevărat Cezar Preda?

Dimpotrivă Gheorghe Falcă vede în Emil Boc un candidat valabil la alegerile prezidenţiale din 2004, adică de anul viitor!!!

În mod surprinzător pentru un partid care este la guvernare şi are un număr mare de primari, preşedinţi de consilii judeţene şi miniştri, nici în PNL nu e linişte. Crin Antonescu va plăti pentru aducerea în partid a Războinicului Luminii, personaj dubios şi foarte slobod la gură. De asemenea, Antonescu trebuie să facă faţă unei „mişcări de recuperare a PNL-ului” (după cum o numeşte presa băsistă). Vrând-nevrând Antonescu va trebui să scape de Andrei Chiliman – primarul sectorului 1 Bucureşti, Vlad Moisescu, Cătălin Cherecheş – primarul municipiului Baia Mare. Invitat la televiziunile băsiste, Chiliman a reluat toată seria de acuzaţii lansate către Antonescu de PDL: că Antonescu a deturnat PNL-ul, că Antonescu îşi doreşte doar Puterea şi funcţia de preşedinte, că Antonescu a încălcat statul de drept prin acţiunile din vara anului 2012 etc etc.

Deşi se pregătesc de congres, singurii care par deocamdată feriţi de convulsiile post-electorale sunt cei din PSD. Numai că PSD-ul este partidul dominant la guvernare, iar nota de plată o face premierul – în cazul acesta Victor Ponta. Următoarele 3-4 luni par că nu vor aduce scandaluri şi proteste de stradă; oamenii acordă un termen de graţie Guvernului Ponta pentru a vedea de ce este în stare. Dacă Guvernul Ponta nu va fi performant, vor apărea contestaţiile, atât în stradă cât şi în interiorul partidului…


Editorial apărut marţi, 15 ianuarie 2013, în ziarul Informaţia de Alba, semnat de Iulian Brok


 

Taguri: convulsii, partide, politice, inceput, an, PNL, PDL, Cezar Preda, Sever Voinescu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>