#455
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator

Prezumtia de vinovatie

Revista nr. 168 | 16-01-2013 | Alexandru Mitchievici


Prezumţia de vinovăţie

Dacă te uiţi zilele acestea la ştirile naţionale te îngrozeşti: poliţiste violate de şefii lor, clanuri de mafioţi, atentate cu bombă la Piatra Neamţ, interlopi, împuşcături, localuri devastate de hoarde de nomazi, taximetrişti asasinaţi etc etc. Când auzi toate aceste lucruri îţi spui, în gând măcar: Alba Iulia e un oraş liniştit, în care mai poţi ieşi pe stradă după lăsarea întunericului; îţi poţi parca maşina lângă bloc şi a doua zi să o găseşti, INCREDIBIL !!!, chiar la locul ei, poate chiar intactă, nezgâriată, fără cauciucuri tăiate…

Cu bucurie am remarcat faptul că şeful jandarmilor din Bucureşti a fost dat jos din funcţie. Motivul este (pentru cei care doresc să-şi aducă aminte) faptul că Jandarmeria a fost prea brutală cu demonstranţii împotriva regimului Băsescu din ianuarie 2012 de la Bucureşti. Cu bucurie am văzut cum instanţele care l-au numit pe procurorul băsist Cristi Dănileţ încearcă acum revocarea acestuia.

Eu aştept însă mai mult. Aştept controale pe ţară la DNA, aştept ca procurorii DNA care au făcut abuzuri în august 2012, după referendum, să fie verificaţi, să răspundă pentru acţiunile lor făcute la comandă politică. Vreau ca procurorii băsişti care lucrează la DNA Alba să răspundă pentru abuzurile făcute în august 2012, după referendumul de destituire a preşedintelui. Dacă vrem să ne aducem aminte, la Cugir, în judeţul Alba, oamenii erau plimbaţi cu dubele de Poliţie pentru simplul fapt că au participat la procesul electoral din 29 iulie 2012. Procurorii băsişti au funcţionat atunci în virtutea a ceea ce se numeşte prezumţia de vinovăţie.

În rest la Alba Iulia e bine, chiar dacă trebuie plătite penalităţi de vreo 2 milioane de euro pentru ilegalităţi în proiectele europene de reabilitare a Cetăţii, cu toate acestea, oraşul e bine: Alba Iulia e capitală în mai multe proiecte cultural-politice şi din fericire nu e o capitală a infracţionalităţii… asta şi datorită eforturilor reale depuse de poliţiştii de la BCCO Alba Iulia. Felicitări!


Editorial apărut luni, 14 ianuarie 2013, în ziarul Informaţia de Alba, semnat de Iulian Brok


 

Taguri: prezumtia, vinovatie, CSM, procurori, DNA, lupta, politica, Traian Basescu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>