#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Profesorul Grig Udrea si pacatele sale literare

Profesorul Grig Udrea si pacatele sale literare

Revista nr. 168 | 19-01-2013 | Alexandru Mitchievici


Vineri, 18 ianuarie 2013, la Alba Iulia au continuat manifestトビile dedicate poetului naナ」ional Mihai Eminescu. În cadrul acestor manifestトビi a avut loc lansarea volumului de poezie „Pトツate inerente” semnat de profesorului de matematicト Gheorghe Udrea. Acesta este director al Liceului de Muzicト ナ殃 Arte Plastice, dar ナ殃 preナ歹dinte al Despトビナ」トノântului „Eugen Hulea” al ASTRA Alba Iulia.

Nトピcut la 9 martie la Galda de Jos, profesorul Grig Udrea este pasionat de teatru (dar ナ殃 de fotbal), este un bun recitator, realizator de scenete, pamfletar excelent...

În sala de festivitトη」i a Liceului au venit în numトビ mare colegi, profesori, prieteni, oameni de culturト, artiナ殳i plastici, membri ai familiei.

Coperta cトビナ」ii a fost realizatト de artistul plastic Nicolae Ispas (preナ歹dintele UAP Alba), iar elevii din clasa a XI-a au realizat partea graficト din volum. Profesorul Sebastian Bazilescu a fトツut corectura volumului - aナ歛 cum spune Grig Udrea - „50 de corecturi, masacrând poeziile”.

Lansarea volumului a început cu un program artistic: elevii Denisa Bトネa ナ殃 Ruben Ciungan (ambii din clasa profesorului Ioan Chiciudean), acompaniaナ」i de prof. Andrei Dragomir la pian, au cântat piese din lirica eminescianト. Cosmin Buzgure a compus o piesト de chitarト pe versurile lui Grig Udrea, piesト pe care a interpretat-o alトフuri de Grig Udrea.

Duo Aurae (profesorii Liviu Cernat - vioarト ナ殃 Ovidiu Pârjol - pian) au interpretat 3 piese celebre.

Cel mai gustat moment a fost sceneta realizatト, regizatト, gânditト de Grig Udrea cu câナ」iva elevi: Alexandra Dobrin (cls XI), Dan Moldovan (XI), Mirela Cristea (XII), Damaris Pトヅurean (XI) ナ殃 Andi Simion (V).

În sceneta aceasta Grig Udrea a mトビturisit de ce a scos volumul de versuri la 58 de ani: am scris nu pentru al pune la dosarul pentru gradaナ」iile de merit sau pentru a fi inclus în calendarul Bibliotecii Judeナ」ene sau pentru a urca pe Pantea abruptト a Uniunii Scriitorilor. Am scos aceastト carte ca un fel de mトビturisire a pトツatelor, a greナ歹lilor.

Despre autor au mai vorbit Cristina Smadea (Biblioteca Judeナ」eanト Alba), Daniela Ghigeanu (membru USR filiala Alba-Hunedoara), profesorul Oliviu Iacob ナ殃 Sebastian Bazilescu, profesor de limba românト.


 

Taguri: profesor, Grig Udrea, pacatele, inerente, literare, liceul, muzica, arte, plastice, Alba Iulia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>