#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Mircea Diaconu si Alexandru Repan joaca la Alba Iulia in piesa Variatuni Enigmatice

Mircea Diaconu si Alexandru Repan joaca la Alba Iulia in piesa Variatuni Enigmatice

Revista nr. 168 | 11-01-2013 | Alexandru Mitchievici


În luna februarie Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia va găzdui un spectacol cu două nume mari ale teatrului românesc: este vorba de Mircea Diaconu şi Alexandru Repan care vor putea fi văzuţi în spectacolul Variaţiuni enigmatice, după piesa lui Eric-Emmanuel Schmitt.

Este o produţie a Teatrului Nottara despre care află chiar pe site-ul instituţiei: „Un text de o mare sensibilitate, despre dragoste şi moarte, despre dragoste dincolo de moarte, despre relativitatea adevărului şi a minciunii. Doi bărbaţi evocă imaginea femeii dispărute. Amândoi au iubit-o; fiecare, însă, în felul său. Un mare scriitor, laureat al Premiului Nobel, renunţă la prezenţa ei fizică pentru a şi-o putea păstra în memorie, pentru a putea să-i scrie şi să-i dedice volume.
Un bărbat obişnuit se căsătoreşte cu ea, o iubeşte, îi dedică întreaga viaţă, iar după moartea acesteia, continuă, în numele ei, corespondenţa cu scriitorul ca şi cum încă ar trăi. O întâlnire dramatică între cele două personaje, care-şi dispută iubirea cu înfrigurare. Alexandru Repan şi Mircea Diaconu dau viaţă, cu infinită căldură, unei poveşti zguduitoare. O întâlnire între doi actori de mare talent, cu temperamente şi stiluri de joc diferite, într-un spectacol de o rafinată simplitate. Un regizor tânăr, deja prezent pe afişele marilor festivaluri naţionale!”

Distribuţie:
Abel Znorko: Alexandru Repan
Enk Larsen: Mircea Diaconu

Traducerea: Silvia Dumitriu
Regia: Claudiu Goga
Scenografia: Sică Rusescu
Ilustraţia muzicală: George Marcu.

Spectacolul va fi prezentat în data de 19 februarie, ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia...
 

Taguri: Mircea Diaconu, Alexandru Repan, joaca, Alba Iulia, piesa, variatuni, enigmatice, teatru, Nottara, Nobel

Ratari

Criticisme (1)

Flavius
20-01-2013
am vazut piesa asta, de aceeasi actori, acum 5-6 ani la casa de cultura. A fost superba. o sala intreaga a plans. pacat, pt mine cel putin, ca intrarea de data asta e asa de scumpa. Ar fi cea mai mare dorinta a mea sa ma duc. nu as rata asa ceva nici in ora mortii
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>