#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Garda romana a Legiunii a XIII Gemina a inchis Festivalul Iernii de la APVLVM

Garda romana a Legiunii a XIII Gemina a inchis Festivalul Iernii de la APVLVM

Revista nr. 166 | 23-12-2012 | Alexandru Mitchievici


La Alba Iulia s-a încheiat Festivalul Iernii, un eveniment reuşit, o marcă a Consiliului Judeţean Alba.

Finalul festivalului a aparţinut istoriei, muzeului albaiulian: garda romană a muzeului şi-a ridicat o tabără de iarnă lângă muzeu. Alături de garda Legiunii XIII Gemina s-au aflat dacii din Zalău (anticul Porolissum).

Bătălia dintre daci şi romani s-a încheiat cu o victorie fragilă a dacilor: romanii au pierdut un om, iar un scut a fost distrus de celebrul falx dacic.

Nu a fost blat, a fost doar o temporară remiză. O remiză istorică!


 


Garda romana a Legiunii a XIII Gemina a inchis Festivalul Iernii de la APVLVM Garda romana a Legiunii a XIII Gemina a inchis Festivalul Iernii de la APVLVM Garda romana a Legiunii a XIII Gemina a inchis Festivalul Iernii de la APVLVM Garda romana a Legiunii a XIII Gemina a inchis Festivalul Iernii de la APVLVM Garda romana a Legiunii a XIII Gemina a inchis Festivalul Iernii de la APVLVM Garda romana a Legiunii a XIII Gemina a inchis Festivalul Iernii de la APVLVM Garda romana a Legiunii a XIII Gemina a inchis Festivalul Iernii de la APVLVM Garda romana a Legiunii a XIII Gemina a inchis Festivalul Iernii de la APVLVM Garda romana a Legiunii a XIII Gemina a inchis Festivalul Iernii de la APVLVM
Taguri: garda, romana, legiunea, XIII, Gemina, a inchis, festival, iernii, APVLVM, Alba Iulia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>