#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Basescu nu e cu mistouri, iti da cu cotul la ficati

Basescu nu e cu mistouri, iti da cu cotul la ficati

Revista nr. 163 | 06-12-2012 | Alexandru Mitchievici


În tabăra PDL-ului şi a ziariştilor băsişti se lansează tot felul de nume de posibili premieri (Ioan Rus, Călin Popescu Tăriceanu, Vasile Blaga, Adriean Videanu etc) şi de planuri prin care se spune că USL-ul nu va fi invitat să constituie guvernul după alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. Se încearcă astfel crearea de nesiguranţă în rândurile USL-ului. Sunt o serie de manipulări şi intoxicări grosolane în ultimele zile de campanie electorală.

Iată ce crede unul din locotenenţii lui Traian Băsescu. Senatorul PDL Radu Berceanu pentru gandul.ro : „Traian Băsescu nu e genul cu miştouri. Îţi trage câte un cot la ficaţi de te îndoaie, aşa. E un căpitan de vapor. Punct! Iar dacă crede cineva că lui Traian Băsescu o să-i fie frică se înşală total. Frica nu există la Traian Băsescu”.

„Dacă USL ia 50% plus 1 parlamentari, nu voturi, ci mandate, o să fie foarte complicat. Pentru că în clipa aia toţi ştiu că au luat 51%, iar ăilalţi ştiu că au luat 49% şi dau din aripile independenţei din cauza alegerilor uninominale (...). Dacă USL va avea majoritate de mandate va fi extrem de greu să se facă vreo chestiune. E foarte greu să-i dizloce cineva. Iar el n-a spus că nu-l numeşte, a dat aşa de înţeles, ceea ce e altceva”.

Berceanu crede că nu va risca să desemneze „un premier de distracţie” pentru a fi respins de parlament, cu atât mai mult dacă va exista presiunea unui vot pro-USL.

„Dacă poate să se agaţe de orice chestie care poate să stea în picioare - nu de un pai cu care să se scufunde - Băsescu se va agăţa. Dar dacă dă un alt nume de premier decât ce cer ei, îl dă cu lucruri concrete, ştiind că va reuşi să facă majoritatea. Iar dacă nu va reuşi, va fi din cauza unei defecţiuni, dar nu va fi aşa, un premier de distracţie. Traian Băsescu nu va risca o astfel de chestie”.

Berceanu nu vede posibil repetarea situaţiei când Klaus Johannis a fost refuzat ca premier deşi avea o majoritate parlamentară în spate: „Cinci persoane eram când l-a sunat pe Liviu Negoiţă. Aia a fost altceva, a fost o chestie strict legată de Johannis. Johannis e un băiat care nu înţelege ce vorbeşti cu el, cum era să fie prim-ministru?”.

„La consultări, te bate pe spate, zice: „33%, aha, bine. Şi aveţi un candidat de prim-ministru? Dar ce pregătire are? Aha, bine”. Asta-i consultarea. După care numeşte un candidat. Orice ar zice ei, dacă el numeşte pe altcineva, n-au de ce să facă o criză de isterie. Îl blocheaza în parlament şi gata. Nu trebuie să se dea Crin Antonescu şi Victor Ponta cu fundul de pământ. Dacă îi duce capul ies şi zic: „Uite, domnul preşedinte iroseşte 10 zile din timpul României”, dar nu se comportă ca femeile isterice. Altfel o să se constate că sunt nişte neevoluaţi din punct de vedere politic”.

Dacă USL-ul obţine 50% + 1 din mandate (şi nu din voturi), liderii USL „vor avea însă o mare problemă. Băsescu aici e ăla care împarte lozurile... Nu există nici un partid care să aibă vreun moment fără tensiuni interne... Dacă USL are 49% le mai trebuie 1%. E puţin, dar e foarte complicat, pentru că sunt ca purecele cu elefantul, iar elefantul după ce-şi vede rezolvată problema, la 1 martie are 65% din parlamentari de partea lui şi-i spune purecelui <Hai, să fim sănătoşi!”.

Berceanu explică faptul că Băsescu se bazează pe ideea că „unul vrea să fie preşedintele Senatului, al Camerei, dar nu-l vrea partidul. Alţi 20 vor să fie miniştri, vreo 60 doar speră, dar nu-i pune nimeni dacă e USL, s-ar putea să aibă lucruri care să îi lege”.

Despre Antonescu şi Ponta, Berceanu spune: „Să nu se dea cu fundul de pământ ca femeile isterice” dacă nu vor fi puşi să facă guvernul după 9 decembrie 2012.


*Sursa gandul.ro apărut miercuri, 5 decembrie 2012


 

Taguri: Radu Berceanu, Basescu, mistouri, cotul, ficati, negocieri, premier, Victor Ponta, dezbinare, intoxicatii, invrajbire

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>