#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Senzational... PP-DD Alba vrea sa strice blatul dintre PDL si PNL, dintre Hava si Atanasiu

Senzational... PP-DD Alba vrea sa strice blatul dintre PDL si PNL, dintre Hava si Atanasiu

Revista nr. 156 | 16-10-2012 | Alexandru Mitchievici


Conferinţă de presă a PP-DD Alba la Hotel Cetate. Deşi se anunţau surprize, surprizele au cam lipsit.

Prezentarea teatrală a lui George Cornel Comşa, preşedintele PP-DD Alba, a fost un veritabil spectacol politico-jurnalistic: „Un lider politic din judeţ mi-a spus: „Bă, noi vrem să terminăm PSD-ul în judeţul Alba”. Au fost înţelegeri pentru între PDL şi PNL pentru a elimina candidaţii PSD de la parlamentare. Vă prezent cum PDL şi PNL o arde (scriind ARD) pe PSD...”.

A desenat apoi scena candidaţilor PDL, PNL şi PSD, prezentând în acelaşi timp situaţia politică din judeţ:

Senat
Colegiul nr.1 Atanasiu (PNL) vs Bardan (PDL)
Colegiul nr.2 Pereş (PDL) vs Dobra (actualmente UNPR, fost PDL)

Deputaţi
Colegiul nr.1 Nistor (PDL) vs Potor (actualmente fost PDL)
Colegiul nr.2 Negruţ (PDL) vs Jidveian (PSD)
Colegiul nr.3 Nicuşor (PNL) vs Fulea (PDL)
Colegiul nr.4
Colegiul nr.5 Olar (PDL) vs Dîrzu (PSD)


Discursul lui Cornel Comşa a fost foarte acid: „În colegiul 1 Senatori jocurile sunt făcute pentru Atanasiu, unde Bardan nu-i va face probleme. În colegiul 2 Senatori, câştigător este Pereş... acest senator de profesie.

În colegiul 2 Deputaţi trebuia să candideze Jidveian (PSD). Conform ultimelor combinaţii, s-a decis că acest colegiu să revină PC sau PNL, şi nu PSD sau UNPR. Eu pe Jidveian îl apreciez, pentru că face parte din generaţia nouă de politicieni, tineri, ca şi mine.

Pe colegiul 3 Deputaţi avem un protejat al lui Atanasiu, Mihai Nicuşor - nu ştiu care e numele de familie, că în judeţul Alba avem persoane politice cu două prenume: Mihai Nicuşor, Ion Dumitrel. Nicuşor avea nevoie de un om care să-i cânte... Fulea.

Pe colegiul 4 Deputaţi nu şi-au pus candidaţi importanţi pentru că acolo ştiu că vor pierde, pentru că acolo sunt o comunitate mare de unguri şi o comunitate de romi, care nu ştii cum votează.

În colegiul 1 Deputaţi blatul este pentru Nistor (PDL). Potor (PNL) a fost mazilit în PNL Alba. Organizaţiile PNL Alba nu au vrut să-l aleagă pe Potor pentru a candida la Parlament, la fel cum nu au dorit nici la Primărie, dar nu au avut încotro. A fost un compromis. Chiar dacă va candida, Potor va avea împotrivă PDL şi PNL, şi evident că PSD-ul nu îl va vota. În colegiul 1 deputaţi jocurile au fost făcute pentru Nistor.

Dîrzu (PSD) va merge în Apuseni (colegiul 5 Deputaţi), unde e greu pentru că oamenii de acolo sunt altfel...

În toate aceste dispute PSD-ul pierde. Eu vă spun că în judeţul Alba USL-ul nu există, şi v-am mai spus acest lucru. Aţi văzut foarte bine la alegerile pentru Consiliul Local Alba Iulia şi la Consiliul Judeţean Alba când Atanasiu s-a pupat pe gurp cu Ion Dumitrel”.


Propunerile făcute în PP-DD Alba: George Cornel Comşa (preşedintele PP-DD Alba), Dorin Şerdean (viceprimar al municipiului Alba Iulia), Dorin Pocol (consilier local Alba Iulia), Ioan Marincaş (consilier judeţean), Horaţiu Bibolar (consilier judeţean), Marin Cenuşă (consilier judeţean, din Roşia Montană), Radu Roncea (consilier local Sebeş), Mihai Ursu (Gârbova de Sebeş), Vasile Sorin (preşedintele PP-DD Cugir), Ioan Moldovan (fostul director al Penitenciarului Aiud).


Iată propunerile:

Colegiul de deputaţi nr. 1 Alba Iulia – Dorin Şerdean
Colegiul de deputaţi nr. 2 Sebeş-Blaj – propunere: Radu Roncea
Colegiul de deputaţi nr. 3 Cugir-Zlatna – propuneri: Ioan Marincaş, Mihai Ursu şi Vasile Sorin
Colegiul de deputaţi nr. 4 Aiud-Ocna Mureş – propuneri: Ioan Moldovan (consilier local Aiud)
Colegiul de deputaţi nr. 5 Apuseni – propuneri: Dorin Pocol (consilier local Alba Iulia), Ioan Marincaş sau Marin Cenuşă (originar din Roşia Montană, consilier judeţean)

Colegiul senatorial nr.1 Alba Iulia-Cugir-Zlatna-Apuseni – propuneri: Cornel Comşa, Horaţiu Bibolar
Colegiul senatorial nr. 2 Sebeş-Blaj-Aiud-Ocna Mureş – propuneri: Cornel Comşa, Ioan Marincaş.

După numirea posibililor candidaţi, Cornel Comşa a pus pe tabletă melodia „Ploaia care va veni”, cântată de Florian Pittiş.

Cornel Comşa a cântat:
„Ploaia care va veni, la va potopi pe toate
Peste Dumi, peste toate”.

„Prin alegerea candidaţilor, 7 la număr, pe care o vom face dintre cei 10 nominalizaţi din partid şi cele 3 personalităţi din afara partidului, dacă vor accepta să candideze din partea PP-DD, vom deranja „blatul” dintre PDL şi PNL la nivel judeţean. Noi nu am negociat cu nimeni, noi mergem singuri în alegeri”, a mai spus Cornel Comşa, preşedintele PP-DD Alba.

Comşa nu a exclus o candidatură a lui Ovidiu Jidveian pe listele PP-DD Alba, dacă acesta nu se va înţelege cu PNL-ul: „Eu nu exclud o astfel de posibilitate. Cei de-ai lui l-au exclus!”

Candidaţii vor fi decişi cel târziu vineri, 19 octombrie, sau sâmbătă, 20 octombrie.


 


Senzational... PP-DD Alba vrea sa strice blatul dintre PDL si PNL, dintre Hava si Atanasiu Senzational... PP-DD Alba vrea sa strice blatul dintre PDL si PNL, dintre Hava si Atanasiu Senzational... PP-DD Alba vrea sa strice blatul dintre PDL si PNL, dintre Hava si Atanasiu
Taguri: Senzational, PP-DD, Alba, vrea, sa strice, blatul, dintre, PDL, PNL, Hava, Dumitrel, Atanasiu, Cornel Comsa, teatral

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>