#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Sportivii albaiulieni Copetchi, Bogya si Milea, campioni nationali la orientare

Sportivii albaiulieni Copetchi, Bogya si Milea, campioni nationali la orientare

Revista nr. 155 | 09-10-2012 | Alexandru Mitchievici


În weekend în staţiunea Moneasa din judeţul Arad au avut loc finalele Campionatelor Naţionale de Orientare în probele de Noapte şi pe Echipe. Evenimentul a fost cu tât mai important cu cât a coincis cu aniversarea a 65 de ani de Orientare în România şi cu finalul sezonului competiţional oficial din 2012.

Sportivii legitimaţi la CS Unirea Alba Iulia au avut o evoluţie bună, iar la final au câştigat 4 medalii, din care două de aur.

În finala Campionatului Naţional de Noapte, vineri, 5 octombrie, Ştefan Copeţchi (foto) a dominat cursa juniorilor mari şi a devenit campion naţional la această probă. La rândul său, Tamas Bogya a terminat pe treapta a doua a podiumului în competiţia seniorilor, iar Andreea Dănilă a câştigat medalia de bronz în cursa senioarelor.

Sâmbătă şi duminică a avut loc finala Campionatului Naţional pe Echipe, clasamentul final fiind stabilit în funcţie de timpii realizaţi de către fiecare din cei doi componenţi ai echipei în etapele de Medie distanţă şi Lungă distanţă.

Cele două echipe (seniori şi juniori I) pe care CS Unirea Alba Iulia le-a avut în competiţie au reuşit clasări bune, dar nu au urcat pe podium.

În cursele seniorilor Tamas s-a impus în ambele etape, ceea ce a făcut ca echipa Tamas Bogya-Radu Milea să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, devenind astfel campioni ai României în 2012. Pe locurile următoare s-au clasat echipele CS Universitatea Craiova şi CSM Miercurea Ciuc.

În competiţia juniorilor mari, echipa CS Unirea Alba Iulia formată din Ştefan Copeţchi şi Robert Muscaliuc a cucerit medaliile de bronz. Echipa CS Unirea a fost întrecută doar de CS Transilva Cluj şi CS Universitatea Craiova.

„Sunt foarte mulţumit de ceea ce au reuşit aceşti minunaţi sportivi şi de seriozitatea şi profesionalismul de care au dat dovadă în pregătirea şi competiţiile din acest an, ceea ce reflectă dorinţa lor de a ajunge veritabili performeri. În opinia mea, titlul naţional cucerit de către echipa de seniori reprezintă probabil cea mai importantă performanţă din 2012 a secţiei de Orientare, iar cei doi componenţi merită toată aprecierea mea”, a declarat Marius Anghel, instructor sportiv în secţia Orientare a CS Unirea Alba Iulia

Pentru sportivi urmează o scurtă perioadă de refacere după care va începe pregătirea pentru sezonul competiţional viitor, iar pentru cei care se ocupă de destinele acestei secţii urmează o analiză a rezultatelor din 2012 şi stabilirea strategiei pentru 2013.

Să notăm şi în acest an sprijinul constant oferit de Consiliul Judeţean Alba, fără de care activitatea întregului club ar fi fost blocată. Reprezentanţii secţiei de Orientare din CS Unirea mulţumesc pe această cale lui Gheorghe Nedea care reuşeşte să atragă foarte mulţi tineri spre acest sport, aceştia constituind baza de selecţie pentru nivelul de performanţă.


 

Taguri: sportivi, albaiulieni, Stefan Copetchi, Tamas Bogya, Radu Milea, campioni, nationali, orientare, noapte, echipe, Moneasa, 2012

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>